İyilik hareketi 150 yılı devirdi

Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’ni ziyaret ederek, Türk Kızılayı’nın 150. Kuruluş yıldönümü dolayısı düzenledikleri etkinliklerden bahsetti. Kızılay’ın 150 yıldır sınırlarını aşan dünyanın sayılı iyilik hareketinden biri olduğunu söyleyen Günay,  bu yıl kendisini onur madalyasına layık gören Türk Kızılayı Genel Merekzi’ne teşekkür etti.

“İhtiyacı olan herkesin yanındayız”

İGC’nin yeni yönetimini tebrik ederek sözlerine başlayan Günay, herkesin bir gün Kızılay’a ihtiyacı olabileceğini belirterek, “İlçemizde Kızılay Haftasını çok yoğun bir şekilde kutladık. Kızılayı’mızın 150. Kuruluş yıldönümü dolayısı ile yurt çapında da büyük kutlamalar gerçekleşmiş oldu. Geçtiğimiz günlerde tüm şube başkanlarımızın katılımıyla Antalya’da bir çalıştay gerçekleştirdik.  Çalıştayda görev alan şube başkanlarımıza birer teşekkür madalyası verildi. Biz de İskenderun’da yaptığımız çalışmalarımızla bu madalyaya layık görüldük. Genel merkezimize teşekkür ediyoruz. Tabi bu çalışmalardaki başarı sadece şubemizin başarısı değildi. Bu hizmetleri yaparken çalışanlarımız oldu, gönüllülerimiz oldu. Onlar memnun olduğu sürece bu hizmetlerimiz devam edecek. Tabi yoksulluğu ve yokluğu tümden yok etmek mümkün değil.  Ancak bu yaraları bir nebzede olsa sarmak bizim için bir mutluluk kaynağıdır. Türk Kızılayı İskenderun Şubesi olarak bundan sonra da ihtiyacı olan tüm insanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İGC Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cıncık ise, Türk Kızılayı İskenderun Şubesi’nin yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ettiklerini ve yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu dile getirdi.

 

 

 

Bir cevap yazın