İskenderun’da nefes almak yasak!

Angus trafiğinin yoğun bir şekilde yaşandığı İskenderun’da limana gelen Singapur bandıralı yeni angus gemisinden yayılan pis kokusu şehri etkisi altına aldı. Canlı hayvan yüklü her geminin İskenderun’a geldiğinde aynı durumla karşı kaşıya kalan vatandaşlar, ‘Bugün İskenderun için günlerden yine Angus Kokusu’ diyerek tepkilerini dile getirdi.

Yaklaşık 22 bin angus yüklü olduğu öğrenilen, 190 metre uzunluğunda, 31 metre enindeki dev gemiden özellikle rüzgarın esmesiyle birlikte yayılan ağır koku özellikle sahil şeridinde ve o bölgedeki ev ve işyerlerinde daha çok hissedilirken, nefes almakta zorlanan vatandaşlar kapılarını ve pencerelerini kapatarak, içerde oturmak zorunda kaldı.

Tüm tepkilere rağmen angus soruna kalıcı bir çözüm bulunamamasına isyan eden vatandaşlar, ayrıca Kasım ayı içerisinde yaklaşık 6-8 angus gemisinin daha İskenderun’a geleceği duyumunu aldıklarını belirterek yetkilileri göreve davet ederken, Limak Port’a yanaşan gemideki angusların nakliye işlemlerinin 2 – 3 gün süreceği öğrenildi.

Bir cevap yazın