Vefalı kaymakam, görev yaptığı ilçeyi unutmadı

Kırıkhan Kaymakamlığı görevinden, Ankara Vali yardımcılığına atanan Mustafa Erkayıran, 1992 dönem mülkiye mezunu arkadaşlarını görev yaptığı Kırıkhan’da ağırladı.

İlçede büyük bir sevgi ve özlemle karşılanan Erkayıran, konuklarına ilk olarak ülkenin en önemli sulak alanlarından biri olmaya aday Kırıkhan Gölbaşı Gölü ve biyoçeşitliliğinin bayrak türü konumundaki Hatay Dağ Ceylanları’nın yaşam alanında kurulan Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Dağ Ceylanı Üretim İstasyonu’nu gezdirdi.

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube şefi Nuri Akın ve Kırıkhan Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Abdullah Karaman’ın da eşlik ettiği ziyarette, Kırıkhan’da 2 yıl gibi kısa bir zamanda pek çok hizmete önderlik eden Mustafa Erkayıran ve konukları, dağ ceylanlarını severken, oldukça keyifli anlar yaşadı.

Bu değerlerin Türkiye ve dünyaya tanıtılması gerektiğini vurgulayan 1992 mülkiye mezunları daha sonra, Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran eşliğinde Hatay’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

 

 

Bir cevap yazın