CHP, Hatay’da Lütfü Savaş’la yola devam

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP’de, daha önce açıklanan 105 ilçe ve belde belediye başkan adayının ardından, önümüzdeki hafta içerisinde netlik kazanan 150 aday daha açıklanacak. 14 Kasım Çarşamba günü toplanacak olan PM’nin olağanüstü toplantısında açıklanması beklenen belediye başkan adayları arasında Hatay’da büyükşehir Belediye Başkan Adayının Lütfü Savaş olduğu öğrenildi.

Parti örgütlerinden gelen talepler, anketler ve Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) değerlendirmeleri sonucunda, belediye başkan adaylığı konusunda üzerinde hemfikir olunan Hatay, Eskişehir, Aydın, Balıkesir, Burdur, Giresun, Bolu, Kocaeli gibi şehirlerde isimler netleşirken, Ankara, İstanbul ve İzmir’de ise isimlerin henüz netlik kazanmadığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, önümüzdeki hafta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilecek toplantıda, aday profilleri üzerinde görüş alışverişi yapılarak, PM’nin de onayını alan 150 ismin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından açıklanması bekleniyor.

 

Bir cevap yazın