Emel Anne, maratona Çalar Saat’le başladı!

Fox Tv’de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, oğlunun yarım kalan düşlerini tamamlamak için verdiği mücadeleyi anlattı. Ali İsmail Korkmaz Vakfı(ALİKEV)’in projelerini, maraton kampanyasını ve burs fonunun yanısıra Afrika’da su kuyusu ile kadın bahçesi açma hikayesini anlatan Emel Anne, daha çok üniversite öğrencisine burs vermek için herkesi 11 Kasım’da İstanbul Maratonu’nda beraber koşmaya ve kampanyaya destek olmaya davet etti.

Sabahları izlenme rekorları kıran programın sunucusu İsmail Küçükkaya’nın “O bir anne.. Ali İsmail’in annesi.. Emel Korkmaz çocuğu için koşuyor. Çocuklarımız okusun diye. Hatta Afrika’da su kuyusu açıyor” diyerek stüdyoya davet ettiği Emel Korkmaz, oğlunun kısacık yaşamında gerçekleştirmeye çalıştığı hayallerinin, düşlerinin peşine düşmek için vargücüyle koşmaya devam ettiğini belirtirken, Afrika’nın  en kurak köyü “Sare Jiburu”de açtıkları su kuyusunun ardından, aynı köyde sebze üretimi için 3,5 dönümlük bir arazide Kadın Bahçesi kurduklarını ve bu bahçenin önemini anlattı.

Ali İsmail’in toprağa düştüğü yerden çoğalarak filizlendiğini söyleyen Emel Korkmaz, “Benim Ali İsmail’im sevgiyle, insanlıkla dolu bir çocuktu. Şimdi ben O’nun düşlerini gerçeğe dönüştürmek için, vakfımızı yaşatmak, onlarca çocuğa, gence imkânlar yaratmak için koşuyorum. 11 Kasımda da İstanbul Maratonu’nda Ali İsmail Korkmaz Burs Fonu için koşuyoruz. Bizimle birlikte adım atmak ve gençlerin eğitimine katkı sağlamak isteyen herkesi desteğe davet ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın