Başkan Savaş’tan Ankara’ya açık çağrı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Lale Özan Arslan’ın sunmuş olduğu Halk TV Ana Haber’de Hatay gündemini değerlendirdi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, vatandaşların hangi partiden olduğuna bakmaksızın, herkese eşit ve adil hizmet sunduklarını anlatan Başkan Savaş, aynı hassasiyeti Ankara’dan da beklediğinin altını çizdi.

 “Yetkili kurullar isterse elbette adayım”

Yeniden aday olup olmayacağı sorusuna da yanıt veren HBB Başkanı Savaş, “Daha önce hiçbir görevime kendimi aday olarak görmedim. İlgili mercilerden gelen davet doğrultusunda aday oldum. Yetkili kurullarımız benden aday olmamı isterse elbette adayım” dedi.

Hatay’da hüküm süren huzur ikliminin bozulmamasını temenni ettiğini söyleyen Başkan Savaş, “Bizim ilimiz çok renkli ve riskli bir bölge. Komşu ülkelerimizde hep kavga ve kargaşa var. Biz her şeyden önce huzurlu bir kentte yaşamak istiyoruz. Çocuklarımız geleceğe güvenle baksın istiyoruz” dedi.

“Hatay’ın 4. teşvik bölgesinde yer alması adil değil”

Hatay’ın 5. Teşvik bölgesine alınmasının öneminin altını çizen HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Kahramanmaraş, Osmaniye ve Kilis 5. teşvik bölgesinde olmasına rağmen Hatay’ın hala 4. teşvik bölgesinde yer alması adil değil. 2016 yılından itibaren 5. Teşvik bölgesini hak eden bir Hatay var. Biz 5. teşvik bölgesinin bile 100 dolar altında gelire sahibiz. 5. teşvik bölgesine alınmamız için bir imza kampanyası başlattık. 6 ayda 500 bin imza toplamayı hedeflerken 13 günde 517 bin imza topladık. Osmaniye, Kilis ve Kahramanmaraş’ta iş yerlerinden alınan vergilerin Hatay’dakinden az olması sebebiyle iş insanlarımız fabrikalarını bu kentlere taşıyorlar. Yıl içerisinde 17 fabrika o kentlere taşındı ve binlerce insan işsiz kaldı. Kentimizdeki insanlarımız bu mağduriyetin Ankara’daki yöneticiler tarafından fark edilmesini istiyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra il özel idarelerden ve beldelerden borçlar devraldık. Buna rağmen en çok altyapı çalışması gerçekleştiren büyükşehir belediyesi Hatay Büyükşehir Belediyesidir. Medeniyetin yolu altyapıdan geçer. Bunun üzerine İstanbul ve Urfa’dan sonra en çok Suriyeli vatandaşı Hatay ağırlıyor. 7 yıldır misafir olarak Suriyelileri ağırlıyoruz. Kentimizde her üç kişiden biri Suriyeli. Ama şu anda sorunlarımıza sorun ekleniyor biz hükümetimizden 3 kişi için gelen bütçeyi 4 kişiye harcıyoruz. Çünkü belediyelerin daha fazla altyapı, temizlik, yol gibi ihtiyaçları oluyor. Ankara’dan bu durum nedeniyle kentimize gereken bütçenin verilmesini istiyoruz. Yıllardır verilecek denilen bu bütçenin verilmesi halinde kentimize daha iyi hizmet verebileceğiz” açıklamalarına yer verdi.

 

 

 

Bir cevap yazın