Cumhuriyetin Çocukları Karaağaç’tan ses verdi!

Kanın sürekli ve acil bir ihtiyaç olduğu ilkesiyle hareket eden Türk Kızılayı İskenderun Şubesi’nin kan bağışı ile hayat kurtarma çağrısına MHP İskenderun İlçe Teşkilatı ile MHP Arsuz Karaağaç Mahalle Temsilciliği’nden büyük destek geldi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kızılay işbirliği ile Karaağaç Semt Pazarında ‘Cumhuriyet çocukları kan ver, hayat kurtar’ sloganıyla düzenlenen etkinliğe MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, MHP Milletvekili Adayı İbrahim Gül, MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar, meclis üyeleri, Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, partililer ve yüzlerce duyarlı vatandaş katıldı.

MHP Karaağaç Mahalle Temsilcisi Hasan Büyük, amaçlarının herkes için her an gerekebilecek yaşamsal bir ihtiyaç olan kanın elde edildiği ‘Kan Bağışı’ kampanyasına katkı sağlamak olduğunu belirterek, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kan bağışının vatandaşlık görevi olduğunu söyleyen MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt ise “Cumhuriyetin 95. Yıl dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, özlem ve şükranla anıyoruz.  MHP Karaağaç Mahalle Temsilciliğimiz tarafından Türk Kızılayı İskenderun Şubesi ile ortaklaşa düzenlenen ‘Kan Bağışı’ etkinliğine destek olmak üzere bir aradayız. MHP Karaağaç Mahalle Temsilciliğimiz ile birlikte vatandaşlık bilinci oluşturmak amacıyla ‘Cumhuriyet çocukları kan ver hayat kurtar’ kampanyasını başlattık. Verilen kanın hayat kurtardığını öğrenmek insanda doyumsuz bir haz meydana getiriyor. Ve hiç kimse unutmasın ki; ‘Bir damla kan’ hayat kurtarıyor. Atatürk’ün  gençliğe hitabesinde ‘Ey Türk İstikbalinin  evlâdı muhtaç olduğun kudret damarlarındaki  asıl kanda mevcuttur’ söylemini rehber alıp kan bağışında bulunduk. Bizimle birlikte kan bağışı kampanyamıza destek veren Karaağaçlı vatandaşlarımıza da gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Bir cevap yazın