İskenderun’u 1923 Ruhu sardı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. Kuruluş yıl dönümü yurt genelinde olduğu gibi İskenderun’da da 1923 ruhu ile büyük bir coşku, gurur ve ilk günkü heyecanla kutlandı. Pazar günü İskenderun Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunma programı ile başlayan törenler ertesi gün İskenderun Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulü ve Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen tören yürüyüşü ile son buldu.

Kaymakam olarak son kez çelenk sundu

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 39. Mknz. P.Tug.K Tuğgeneral Alparslan Kılıç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol ile çok sayıda askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı çelenk sunma töreninde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kilis Valiliği’ne atanan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, kaymakam olarak son kez Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve İskenderun Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile son buldu.

İskenderun Halkı, protokolle bayramlaştı

İskenderun Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulü ile başlayan kutlamalar, Atatürk bulvarı üzerinde tören geçidi ile devam etti.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 39. Mknz. P.Tug.K Tuğgeneral Alparslan Kılıç,İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Çağlarsu, İSTE Rektör Vekili Mevlüt Aktaş ve İskenderun Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, İskenderun halkının bayramını kutlayarak daha sonra Atatürk bulvarı üzerinde gerçekleştirilen yürüyüş törenine katıldı.

29 Ekimde coşkulu kutlama

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenler, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 39. Mknz. P.Tug. K Tuğgeneral Alparslan Kılıç ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in tören arabası ile İskenderun halkını selamlaması ile devam etti.

Törende kısa bir konuşma yapan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, “Aziz Milletimizin tarih sahnesinde yeniden varoluşunun eşsiz sembolü ve milletimizin tarihindeki en büyük başarılardan biri olan Cumhuriyetimizin kuruluşun 95. Yıldönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutluyoruz. Asırlar boyunca vatan ve millet bütünlüğü yolunda kararlı, adımlarla yürüyen bu kutlu millet, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma çabasını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sürdürecektir. Bu manada gönülleri kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, milli irade ve demokrasi çatısı altında birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde güzide ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak, milli ve manevi değerlerimize hep birlikte sahip çıkma gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

Yapılan konuşmanın ardından şiirlerin okunması, Naciye Suna Tekin Anaokulu öğrencileri ve İskenderun Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gerçekleştirdikleri dans gösterileri ile sürdü. Düzenlenen törenler; Cumhuriyet Kupası Genç Kızlar ve Erkekler Voleybol, Futbol ve Basketbol kategorilerinde dereceye giren öğrencilere İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 39. Mknz. P.Tug.K Tuğgeneral Alparslan Kılıç,İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Çağlarsu, İSTE Rektör Vekili Mevlüt Aktaş tarafından ödüllerinin verilmesi, okulların ve askeri erkanın yapmış olduğu tören geçidi ve yamaç paraşütü gösterileri ile son buldu.

 

Bir cevap yazın