Kış kapıya dayandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Trakya hariç ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının; batı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede 6 ila 12 derece azalacağı tahmin edilirken, Hatay’da da yağış ile birlikte sıcaklığın 3 ila 7 derece düşmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi’nin genelinin çok bulutlu; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken, yağışların Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı belirtilirken, zaman zaman kuvvetli rüzgar uyarısı da yapıldı.

Açıklamada, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Peş peşe önemli uyarılarMeteoroloji’den yapılan açıklamada, “Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklenirken, Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun’un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon’un doğusu, Rize, Artvin’in kıyıları, Adana’nın doğu kesimleri, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olmasının tahmin ediliyor” ifadeleri yer aldı.

Eğitime bir gün ara

Erzin’de etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle okullar bugün tatil edildi. Erzin Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ilçede dün akşamdan beri şiddetli yağış nedeniyle bazı okulların bahçelerine su doldu. Tarım alanlarının da sular altında kaldığı ilçede aşırı yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Açıklamada, etkili yağışların istenmeyen durumlara sebebiyet verilmemesi için okulların öğleden sonra tatil edildiği duyuruldu.

 

Bir cevap yazın