Meleklerin kraliçesi hedefi gösterdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nın başarısındaki en büyük mimarı Başantrenör Katerina Hatzidaki, bu yıl yeni kadrolarına aldıkları 3’ü yabancı toplam 9 oyuncu ile takımın kimyasını oluşturduklarını söyledi.

Transfer ettikleri doğru isimlerle bu yıl hem Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde, hem de FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde zirveyi hedeflediklerini söyleyen Yunan başantrenör, Avrupa macerasının ilk maçında yarın İspanyol ekibi Perfumerias Avenida ile 18.00’de kendi sahalarında oynayacakları maça tüm basketbolseverleri desteğe davet etti.

Her yeni sezona bir öncekinden daha iyi olma hedefiyle başladıklarını ifade eden Hatzidaki, “Cumhurbaşkanlığı Kupası öyle bir maçtı ki iki takım için de yüzde 50 yüzde 50 şans vardı. Karşılaşmada oyuncularım gerçekten çok iyi savaştılar, kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve kazandık. Cumhurbaşkanlığı Kupası’yla çok iyi bir başlangıç yaptık ama tabii ki herkesin daha fazla beklentileri olduğunu biliyoruz. Büyük bir hedefimiz var. Yüksek tempoda güzel maçlar oynayacağız ve bütün karşılaşmaları kazanıp şampiyon olmak istiyoruz” diyerek, tüm maçlarda dikkatleri çekecek bir performans ortaya koyacaklarının sinyallerini verdi.

“Taraftarlarımızla sevineceğiz”

Takım kaptanı Courtney Paris ise geçen yıl iyi bir performans ortaya koyduklarını ancak bazı büyük maçlarda gerekeni yapamadıklarının altını çizerek, hatalarından ders çıkararak daha iyisini yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Takımın çok iyi uyum sağladığını anlatan ABD’li oyuncu, “Bu yıl hedefimiz elbette kupa kazanmak. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı aldık, Türkiye’de de Avrupa’da da kupa almak istiyoruz ve her gün daha iyi olmak için çalışacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı kupası final mücadelesinin en değerli oyuncusu seçilen takımın forvet sporcusu Katsiaryna Snytsina ise mücadele edecekleri tüm kulvarlarda kupalara uzanıp taraftarlarıyla sevinç yaşamak istediklerini dile getirdi.

 

 

Bir cevap yazın