Kanada’nın kültür elçileri Hatay’da

Kanada ve Türkiye Diplomatik ilişkilerinin 75’inci yıldönümü kapsamında, Hatay’da yürütülen Tayinat Arkeolojik kazılarında incelemede bulunmak üzere Hatay’a gelen Toronto Üniversitesi heyeti Hatay Valisi Erdal Ata’nın ardından, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

Toronto Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ted Sargent,  Toronto Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. David Cameron, Toronto Üniversitesi Yakın ve Uzak Doğu Medeniyetleri Bölüm Başkanı Tim Harrison ve Royal Ontario Müzesi Araştırmalar ve Koleksiyonlar Küratörü ve Müdür Yardımcısı Prof. Mark Engstrom’ın yeraldığı heyete Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter ve eşi Karen Blumenschein  de eşlik etti.

Kültürel işbirliği

İlk olarak Vali Erdal Ata’yı ziyaret eden heyet, Toronto Üniversitesi’nin rehberliğinde yapılan Tayinat kazı alanında arkeolojik park projesi, alanın korunması, kazı çalışmalarının yürütülmesi ve burada önceden yaşamış eski medeniyetler hakkında halkın bilgilendirilmesi yönünde yürütülen çalışmalar hakkında incelemelerde bulunmak üzere ikinci kez Hatay’da olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter ise tarih ve kültür açısından çok önemli bir şehir olan Hatay’da Toronto Üniversitesi’nin rehberliğinde yapılan kazıya destek vermek için bulunduklarını ifade ederek, kabulünden ve iyi dileklerinden dolayı Vali Ata ile Başkan Savaş’a teşekkür etti.

Makamda gerçekleşen ziyarette Vali Ata, medeniyetler kenti Hatay’da Büyükelçi Cooter ve beraberindeki üniversite heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Toronto Üniversitesi heyetini Hatay’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 3000 yıllık ‘Suppiluliuma’ adlı kral heykelini günyüzüne çıkaran kazı çalışmalarını önemsediklerini belirterek, “Tarihin süzgecine girdiğimizde, şehir olarak 40 bin yıl geriye gidebiliyoruz. Bizler de geçmişimizin değerleriyle geleceğimizi bağdaşlaştırarak güzel projeler üretiyoruz ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Savaş, daha sonra Toronto Heyeti’ne Hatay’ı gezdirdi.

 

Bir cevap yazın