İskenderun’da sokakta sanat var!

İskenderun Belediyesi’nin ev sahipliğinde Avrupa Birliği ve Türk Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Gençlik Projeleri kapsamında desteklenen proje kapsamında İskenderun’a gelen 42 yabancı öğrenci sergi açtı.

Bulgaristan, Litvanya, İtalya, Makedonya ve Romanya’dan gelen gençlerin, girişimcilik ile ilgili temel beceri ve yeterliliklerini arttırmayı ve gençleri girişimciliğe teşvik etmeyi amaçlayan proje kapsamında Belediye Sanat Sokağı’nda açtıkları el sanatları ürünleri halktan yoğun ilgi gördü.

Proje hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Halim Öztaş, “Projede gençlerde girişimcilik yönlerini ortaya çıkarmak ve daha fazla genci girişimci birey haline getirmek hedeflenmektedir. Program süresince yerel halk da ve diğer gençler de bu hedefler üzerine farkındalık yaratmak isteyen katılımcılar bu tarz çalışmaların Avrupa’nın her yerinde yaygınlaştırılması konusuna dikkat çekmektedirler. İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Türkay Dereli ve İskenderun Belediye Başkanımız Sn. Seyfi Dingil proje hedefinin daha çok gence ulaşması için çok büyük destek olmaktadır. Bu konuda İskenderun Belediyesi Kültür Sanat Birimi desteğiyle İskenderun Sanat Sokağı’nda el sanatları sergisi açılmıştır” dedi.

Kurdele töreninin ardından sergide katılımcılar yaptıkları el sanatları ürünlerini görücüye çıkarırken, öğrenciler kendi kültürlerine ait müzikler eşliğinde dans ederek sokakta farkındalık oluşturdu.

 

Bir cevap yazın