Gol sesi çıkmadı

Hatayspor : 0 – Osmanlıspor:0

Stat: Antakya Atatürk

Hakemler: Murat Erdoğan***, Hüseyin Aylak**, Gökhan Barcın***

Hatayspor: Akın****, Kubilay*** (Dk. 78 Yılmaz*), Hamza**, Selim***, Gökhan**(Dk. 76 Tom**), Mesut***, Sadi***, Diallo****, Yusuf *, Murat***, Caner*** (Dk. 86 Korkishko*)

Osmanlıspor: Eyüp***, Caner***, Ali Eren***, Tugay**, Eric***, Burhan*** (Dk. 68 Beykan**), Hasan**, Numan***, Lembi*** (Dk. 83 Sinan*), Anıl**, Magaye***(Dk. 90 Mertan)

Spor Toto 1’inci Lig’de zirve mücadelesi yapan Hatayspor, kendi sahasında Osmanlıspor’la 0-0 berabere kaldı. Mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı karşılaşmada beklenen performansı sergilemeyen Hataysporlu futbolcular, karşılaşmanın son çeyreğinde adeta döküldü. Rakibinin baskıları ve net gol pozisyonlarına geçit vermeyen kaleci Akın, takımın mağlubiyetten kurtaran isim oldu.

Hatayspor, bugün kendi kendi seyircisi önünde karşılaşmaya çok iyi başladı ve ilk yarının son dakikalarını kadar baskılı oynayan taraf oldu. İkinci yarıda ise bu kez sahada iyi oynayan ekip Osmanlıspor olurken, rakip takım çok net gol pozisyonlarını da değerlendiremedi. 1‘inci dakikada Diallo uzaktan kaleyi denedi, sert şutu kaleyi adeta yalayarak dışarı çıktı. 18’inci dakikada bu kez Gökhan’ın vuruşunda seyirciler gol sesleriyle ayağa kalktı fakat top az farkla auta çıktı.

32’inci dakikada Hatayspor gole çok yaklaştı. Mesut topu getirdi, yerden pasını verdi. Selim şık bir vuruş yaptı ama top yan direkten döndü. 43’üncü dakikada Gökhan güzel kaçtı. Pasında Selim topa aynı güzellikle vurdu. Ancak top yan direğin dibinden dışarı çıktı. Hatayspor’un baskılı oyununda gol bir türlü gelmedi ve ilk yarı golsüz tamamlandı.

İkinci yarıya Osmanlıspor, daha atak başladı. 49’uncu dakikada Hatayspor kalesindeki karambolde defansın son anda müdahalesi golü önledi. 55’inci dakikada yine Hatayspor kalesi bir kez daha tehlike atlattı. Rakip futbolcu sağ çaprazda son vuruşu yapamadı.

60’ıncı dakikadan itibaren adeta tek kale oynayan Osmanlıspor forveti, gol noktasında son vuruşu yapamadı. Hatayspor kalecisi Akın’ın mükemmel kurtarışları da buna eklenince maç başladığı gibi bitti. 0-0

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş ile CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir de tribündeki yerlerini alarak, futbolculara destek verdi.

 

Bir cevap yazın