Yetkililer göreve!!!

Brezilya’dan yola çıkan ve çeşitli ülkelerden ithal edilen 5 bin 391 büyükbaş hayvan taşıyan ‘Julia AK’ isimli geminin İzmir’de iki hafta süren bekleyişin ardından, hayvanları indirmeden rotasını Alsancak Limanı’ndan İskenderun Limanına çevirmesi akıllarda soru işaretleri yarattı.

CHP  TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın gündeme taşıdığı ve 15 hayvanın hastalıktan öldüğü yolunda iddialar olduğunu belirttiği gemiyle ilgili, İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, “İskenderun’a sahip çıkalım!” çağrısı yaparak, İskenderun’un ve Hatay’ın tüm dinamiklerini göreve davet etti.

Kara, gemiyle ilgili tüm yetkililerin denetim mekanizmasını çalıştırmaları gerektiğini belirterek, “Söz konusu canlı hayvanlar Alsancak limanına hangi gerekçe ile indirilemezken, İskenderun Limanında nakil yapılacaktır? Belgeleri, sertifikaları uygun mu? Gemi takip programına göre önce rotası Brezilya’ya geri dönen bu gemi bir süre sonra neden İskenderun‘a doğru yol aldı? İl ve ilçemiz mülki idari amirleri, milletvekilleri, il sağlık müdürlüğü ve tarım hayvancılık müdürlüğü ayrıca ilgili tüm yetkililerin insan sağlığını tehdit eden bu olaya karşı denetim mekanizmalarını çalıştırmalarını İskenderunlular olarak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın