Bu coşkunun adı;Hatay

Türkiye Kadın basketbolunun en değerli kupası olan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı ikinci kez müzesine götürerek tarih yazan Hatay’ın Melekleri, eşsiz zaferini Hataylılarla Kupa Şöleni’nde kutladı.

Barış, kardeşlik, hoşgorü ve gastronomi kenti unvanını spor kenti ile taçlandıran Hatay’ın Melekleri, kupayı büyük bir gururla Hatay’da kaldırdı.  ‘Şampiyon Hatay’ çığlıkları ile Hataylılarla buluşan Kadın Basketbol Takımı, boyunlarına taktıkları rengarenk çiçeklerden oluşan kolyelerle aynı zamanda ‘Medeniyetler bahçesi” sloganıyla EXPO 2021’e hazırlanan Hatay’ın çiçek zenginliğine de dikkat çekmeyi ihmal etmedi.

Binlerce Hataylının katılımıyla belediye binası önünde gerçekleşen coşkulu kutlamaya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş ile teknik kadro dışında Hatay protokolünün katılmaması da gözlerden kaçmadı.

“Siz tarih yazın, spor kamuoyu okusun”

‘Cumhurbaşkanlığı Kupa Şöleni’ ile öncesi Hatay’ın Melekleri ve teknik kadro ile makam odasında bir araya gelen Başkan Savaş, yabancı oyuncuların da yeraldığı takımla tercüman eşliğinde keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

İki yıl önce bugün yine Cumhuriyet kupasını aldıklarını söyleyen Başkan Savaş, “Tarihle ilgili iki anektod vardır. Bunlardan biri yazılır biri okunur. Siz yazmaya devam edeceksiniz, spor kamuoyu okumaya devam edecek. Bu akşamda o yazılan tarihin okunuşunun ilk sayfasını açacağız. Sizden ricam; Bu yıl geçen seneden daha güçlü bir takım olmanız. Bu gücünüzü sahada sonuna kadar savaşarak sonuçlandırmanız. Gerçekten yönetici arkadaşlarımızı, teknik kadromuzu ve sporcularımızı tebrik ediyorum. Bundan sonraki maçlarda da birlikte olacağız. Sizden ricam; bizi çok strese sokacak sonuçlara doğru itmeyin. Birinci yarıda işi bitirin, ikinci yarıda rahat rahat maç izleyelim. Yeni gelen arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz. Eskiler iki şeyi çok iyi bilir; birincisi takımın ruhunu, ikincisi şehrin ve seyircinin bize karşı sevgisini. İstiyoruz ki; sizler de bu arkadaşlar gibi kalıcı olun, hem başarımıza hem de sevgimize ortak olun. Şunu bilin, bu şehrin en çok sevdiği sporcularsınız. Sizi seven seyirciler de sevinmek ister. Bu nedenle daha çok çalışıp takımdaş görüntüsüyle büyük başarılar elde etmeniz lazım” diyerek, takımdan yeni sezonla ilgili beklentilerini dile getirdi.

“Türkiye kupasını da istiyoruz”

Sporcuların ve teknik heyetin sahneye tek tek çağrıldığı coşkulu kutlamada, ‘Hatay’ı baştan yaratan başkan’ şeklinde sahneye davet edilen Başkan Savaş, sporseverlere takımları yalnız bırakmayın çağrısı yaparak, “Bu akşam gerçektende şölenimizin doruğundayız. Sporcularımıza az önce tarih yazılır ve okunur dedim. Tarih anlık yazılır, ama dünya döndükçe okunur. 7 yıldır Hatay savaşın gölgesinde yaşamasına rağmen barışın şehri, kardeşliğin şehri, sevginin şehri şehri olmuştur. Bunların ötesinde bütün bu saydıklarımızın zeminini oluşturan sporun da şehri olmuştur. Bu başarı Hatay’a ve spora değer vermiş ve katkı sağlamış bütün sporcuların başarısıdır. Bir yıl arayla cumhurbaşkanlığı kupasını ikinci kez Hatay’a getiren takımımız geçtiğimiz yıl Türkiye kupasında Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı eleyerek finalist oldu. Kızlarımız bu yıl Eurolig’de oynayacak ama Türkiye kupasını ve şampiyonluğunu da istiyoruz. Yenmedikleri takım kalmadı. Bu sene daha güçlüyüz, daha inançlıyız. Burada olan olmayan tüm sporseverlerden ricamız: statlarımızı dolduralım ve takımıza hakkettiği değeri verdiğimizi gösterelim” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Hataylılarla kupa coşkusu yaşayan Melekler, Cumhurbaşkanlığı Kupa Şöleni’nde yerel sanatçıların verdiği konserle gece boyunca hem sporseverlerle eğlendi, hem de bol bol fotoğraf çektirdi.

https://www.facebook.com/LutfuSavas/videos/2238668049738020/

Bir cevap yazın