Ortadoğu’nun balığı Arsuz’dan

Hatay’ın iki turizm kenti Arsuz ve Samandağ’daki mavi sulardan kafes balıkçılığı yöntemiyle yıllık 3 bin 600 ton balık üretildiği, çupra ve levrek cinsi balıkların ihracatından da yılda 14 milyon dolara yakın gelir elde edildiği öğrenildi. Karadan 3 mil açıktaki mavi sulara kurulan kafeslerde 10 ayda büyütüldükten sonra satışa sunulan balıkların yüzde 80’inin başta Lübnan ve Irak olmak üzere Ortadoğu ülkelerine ihraç edildiği ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, ilçenin turizm şehri olmasının yanında balıkçılıkta da adından söz ettirdiğini belirterek, Ortadoğu’ya ihraç edilen balığın çok beğenildiğine dikkat çekti.

İlçede balıkçılığının önemli bir yer tuttuğunu ve önemli geçim kaynaklarından birini oluşturduğunu söyleyen Sarı, “Akdeniz’in en kaliteli balıkları bu bölgeden çıkıyor ve yurt dışına gönderiliyor. Özellikle 2 tesisimizde çupra ve levrek üretimi yapılıyor. Biri 3 bin ton, diğeri yaklaşık 600 ton kapasitede üretim yapıyor. Arsuz hem doğal balıkçılığıyla hem de kafes balıkçılığıyla tüm misafirlerimiz için bir cazibe merkezi konumunda” derken, balıkçılık ile ilgilenen girişimcilere devlet desteği de verildiğini söyledi.

 

Bir cevap yazın