Bugün nefes almak zorlaştı!

Suriye’deki çöl fırtınasının neden olduğu toz bulutu, İskenderun ve Arsuz’u etkisi altına aldı. Günlük yaşamı olumsuz etkileyen ve zaman zaman etkisini arttıran toz bulutları, görüş mesafesinin de düşmesine neden oldu. Havadaki toz bulutu nedeniyle İskenderun Körfezi’ndeki gemilerin de toz bulutu içerisinde kaybolduğu gözlenirken, yetkililerden uyarı da gecikmedi.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Toz bulutunun lodos ile kente ulaştığı ve beklenen yağış ile birlikte etkisini kaybedeceği belirtilen açıklamada, “Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde etkili olan toz taşınımının, bu gece ve yarın Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Akdeniz(Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana ve Mersin) ile İç Anadolu’nun doğusunda yer yer yoğun; İç Anadolu’nun batısı, Doğu Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile zamanla Marmara’nın doğusunda düşük yoğunlukta olacağı tahmin ediliyor” denildi.

Toz bulutu nedeniyle özellikle toz alerjisi ve astım rahatsızlığı olan vatandaşların gerek olmadıkça dışarıya çıkmaması gerektiği vurgulanırken, trafik ekipleri de sürücüleri farlarını açmaları ve kontrollü araç kullanmaları konusunda uyardı.

Bir cevap yazın