Bu diyetisyenin söyledikleri kulağınıza küpe olsun!

İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Diyetisyeni Eray Albayrak, ‘16 Ekim Dünya Gıda Günü’ dolayısıyla İskenderun Doğa Koleji öğrencilerine sağlıklı ve dengeli beslenme hakkında önemli bilgiler verdi.

Öğrencilerin başarılı bir dönem geçirmeleri için sağlıklı beslenme tavsiyelerinde bulunan, zaman zaman onları da söyleşiye dâhil eden Diyetisyen Albayrak’ın sunumu büyük bir ilgi ve dikkatle dinlendi. Mesleğine duyduğu sevgiyi, gıda konusunun genişliğini de dikkate alarak harmanlayan ve öğrenciler üzerinde oldukça etki bırakan Albayrak, dünya genelinde yaşanan gıda israfına da dikkat çekerek, besinlerin bilinçli tüketilmesiyle, bu israfın önüne geçilebileceğini ifade etti.

“Yeterli ve dengeli beslenin”

Sağlıklı bir vücudun, yeterli ve dengeli beslenme ile oluşabileceğini belirten Eray Albayrak, “Okul çağı çocukların, büyüme ve gelişme döneminde yeterli ve dengeli beslenmesi önemli bir rol oynamaktadır. Yeterli ve dengeli beslenememe durumunda, bireyde birçok sağlık sorunu ortaya çıkabilmektedir. Sağlıklı beslenmek için günde üç ana ve en az iki ara öğün yenilmelidir. Yoğun bir güne sağlıklı bir şekilde başlamanın en önemli kuralı ise kahvaltıdır. Bununla birlikte her gün 5 porsiyon taze sebze ve meyve tüketmeye özen göstermek gerekir. Yaşamınızda yapacağınız bu önemli değişiklikler, sizlerin daha kaliteli sağlık düzeyinde bir yaşam sürmenize yardımcı olacaktır” dedi.

“Dünyada 900 milyon insan açlıkla karşı karşıya”           

Dünyada aç insan sayısının son yıllarda artış gösterdiğine de dikkatleri çeken İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Diyetisyeni Eray Albayrak, “Dünyada 900 milyon insan açlıkla karşı karşıya. Bu demek oluyor ki, her dokuz kişiden birisi açlık yaşıyor. Türkiye’de açlık oranları düşük, fakat beslenme anlamında obezite sorunuyla karşı karşıya. Türkiye’de her hane halkının her gün ortalama 816 gram gıdayı israf ettiği tahmin ediliyor. Bu nedenle israftan kaçınarak, yeterli miktarda yiyecek kullanılması önemlidir. Alışveriş yaparken, paketlerdeki son kullanma tarihlerine dikkat edin. Yiyebileceğiniz miktarda yemek yapın. Dünya Gıda Günü ile ilgili 2030 yılına kadar dünyada açlığın sonlandırılmasının mümkün olduğuna dair farkındalığı artırılabiliriz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program, Doğa Koleji t-MBA Öğrenci Meclisi’nin İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Diyetisyeni Eray Albayrak çiçek takdimiyle sona erdi.

Bir cevap yazın