Şampiyonluk Lütfü Savaş’a yakışıyor

FENERBAHÇE: 47 – HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 61

Salon: Adana ASKİ Atatürk

Hakemler: Murat Ciner, Fatih Güler, Hüseyin Çelik

Fenerbahçe: Ayşe Cora 9, Birsel Vardarlı Demirmen 11, Vaughn 2, Verameyenka 4, Zandalasini 5, Pelin Derya Bilgiç, Tuğçe Canıtez 5, Sottana 8, Tilbe Şenyürek 3, Özge Yavaş

Hatay Büyükşehir Belediyespor: Paris 6, Cansu Köksal 7, Abdelkader 21, Merve Aydın 7, Johnson 11, Snytsina 9, İlsu Darıcıoğlu, Hülya Çoklar, Gizem Başaran

Beş faulle çıkan: 38.42 Snytsina (Hatay Büyükşehir Belediyespor)

26’ncı Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Kadınlar Basketbol Ligi’nin son şampiyonu Fenerbahçe’yi 61-47 yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor kazandı. Yeni tasarımıyla ilk kez verilen kupayı, Hatay’ın Melekleri büyük bir gururla havaya kaldırdı.

Adana ASKİ Atatürk Spor Salonu’nda oynanan ve dengeli başlayan karşılaşmanın ilk 5 dakikası 7-6 Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin üstünlüğüyle tamamlandı. Pota altından ve dış atışlardan sayı bulan Hatay ekibi, ilk çeyreği 16-11 önde kapattı.

İkinci periyotta da Fenerbahçe’nin hücumlarını başarıyla savunan Hatay Büyükşehir Belediyespor, soyunma odasına 28-25 üstünlükle gitti. Üçüncü periyoda etkili oyununu sürdüren Akdeniz ekibi, son çeyreğe 43-37 önde girdi.

Son çeyrekte de müthiş oyununu sürdürerek sayı farkını açan Hatay Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe’yi  61-47 yendi. Hatay Büyükşehir Belediyespor, 24’ncü Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın ardından 26. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı da Hatay’a getirerek, Hataylıları onurlandırdı. Maçın en skorer ismi ise  21 sayı ile takımın başarılı sporcusuHind Ben Abdelkader oldu.

‘Spor kenti kararlılığımızı perçinledik”

Medeniyetlerin beşiği, EXPO 2021’in ev sahibi, gastronomi kenti Hatay’a kupanın çok yakıştığını söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  “Bu yıl 26.sı düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Fenerbahçe’yi 47-61’lik skorla yenerek 2.kez Hatayımıza kazandıran Meleklerimizi canı gönülden kutluyorum. Meleklerimizin kupayı Hatay’a getireceğine olan inancımız tamdı. İlimizi spor kenti yapma yolundaki kararlılığımızı bir başarıyla daha perçinlemiş olduk. Hatay’ın Meleklerini tebrik ediyorum” dedi.

 

Bir cevap yazın