Arsuz’un altyapı sorununa ilk neşter vuruldu!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU)’nun geleceği esas alarak yaptığı altyapı çalışmalar kapsamında Arsuz’un en önemli sorununu çözüme kavuşturacak olan 1.Grup Kanalizasyon Şebekesi (Karaağaç ve Nardüzü Mah.) ile Belen kollektör hattı inşaatının temeli törenle atıldı. Arsuz’un en kalabalık mahallelerinden olan Karaağaç’ta düzenlenen törene Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Serkan Topal, Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İTSO  Başkanı Levent Yılmaz, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Sancısız doğum olmaz”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz’un altyapısı olmayan bir ilçe olduğuna dikkat çekerek,  “Biz insanlarımızı çok seviyoruz ve onlara ibadet gibi hizmet etmenin derdindeyiz. İnanın bu hizmetleri yaptığımızda gece başımı yastığa huzurla koyuyorum ve huzurla uyuyorum. Biliyorsunuz, belediye başkanları altyapıya pek girmek istemez. Şu anda Türkiye’de en çok altyapı yapan büyükşehir belediyesiyiz. Bunu yaparken partnerlerimizle çalışmaktan mutluyuz. En çok köprüyü ve asfaltı buraya yaptık. Bizler kalırız veya gideriz. Baki olan bu şehirdir ve bu şehre yapılan hizmetlerdir.  Bizler, memleket için hizmet edecek makamlardayız. Hatay çok güzel bir şehir ama Hatay’ın gerçekleri Türkiye gerçeklerinden çok farklı.. Yani; Türkiye’nin kırsal kesim oranı yüzde 24,5. Hatay’da ise bu rakam 50,5. Yani Türkiye’deki orandan iki kattan daha fazla. Bu da yol demek, altyapı demek, arıtma demek, içme suyu isteği demek… Hepsini karşılamak için gece gündüz çalışıyoruz. Belediye başkanları seçime giderken her taraf güzel olsun, çiçek gibi olsun ister. Ama biz 3 şeyle övünen bir şehriz: Tarih, kültür ve medeniyet şehriyiz. Bütün bunlar güzel de bunlar altyapıyla birlikte olan işler. Arsuz çok güzel bir turizm ilçesi, ama hiçbir yerde altyapısı yok. Yollarını yeni düzelttik. Altyapıyı, arıtmalarını yapacağız adamlar ona göre gelip yatırım yapacak, turistik tesisler yapacak buraya. Belen, çok güzel bir yayla kenti onun da altyapısını biz yaptık. Hiçbir bölgeyi ayırmadan, hepsine hizmet etmenin gayretindeyiz. Geçtiğimiz hafta içerisinde Arsuzlu konuklarım, “5 günde bir eve vidanjör geliyor. Vidanjör parasından da kokusundan da bıktık. Bu altyapı çok iyi olacak” diyerek, altyapı çalışmalarının başlamasından duydukları sevinci paylaştılar. 9 ay 15 gün süren gebelik sürecinde sıkıntılar yaşanabilir. Ama çocuk doğup, kucağa alınınca bütün sıkıntılar unutulur. Bu süreçte altyapı inşaatında da sıkıntılar olacak ama çalışmalar bittince, ilçe belediyemizle birlikte üst çalışmaları da tamamlayarak sıkıntıları unutturacağız” derken, sürecin vatandaşlar için sancılı geçeceği mesajını en başından verdi.

Yapılan konuşmaların ardından, bölgenin dini inanç önderi Şeyh Minnah Gündüz’ün dua okumasının ardından, birinci etap altyapının temeli Başkan Lütfü Savaş ve protokol üyeleri tarafından kesildi.

https://www.facebook.com/LutfuSavas/videos/708071309577744/

Bir cevap yazın