İkinci battı çıktı İskenderun’un siluetini değiştirdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve İskenderun’da trafik problemini büyük ölçüde rahatlatacak olan PAC Meydanı Battı-Çıktı Projesi trafiğe açıldı. 1750 metre uzunluğunda 3 kavşağı birleştiren İskenderun’un ikinci battı çıktısının açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Serkan Topal, Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir ile Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha katıldı.

“Hatay için büyük düşünüyoruz”

Milletvekillerinin bindiği aracı kullanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, motorize ekipler eşliğinde, korna sesleri ve alkışlarla trafiğe açarken, Hatay’a değer katacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

İskenderunlu hemşerilerinin %95’inin ikinci battı çıktının yapılmasını istediğini ifade eden HBB Başkanı Lütfü Savaş “Hatay için büyük düşünüyor ve ilimize değer katacak projeleri hayata geçiriyoruz. Sonuç itibariyle bugün trafiğe açacağız. Resmi açılış değil, sağolsun milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız ilçe yöneticilerimiz ve hemşerilerimiz teşrif ederek bizi burada onurlandırdılar. Bu sadece yolun trafiğe açma merasimidir. İnşallah Hatay’ın geri kalan sorunlarını çözmeye devam edeceğiz” dedi.

İskenderun’a yüzyıllık ikinci eser

CHP’li Milletvekili Suzan Şahin, Hatay’ın büyük projelere imza bir büyükşehir belediye başkanına sahip olduğunu vurgulayarak “Ciddi bir hizmet aşkı ve insan sevgisiyle dolu olan başkanımız yeni dev projelerle İskenderun’u onurlandıracak, biliyoruz. 15 ilçemizde de dev projeleri var. Duyanlar duymayanlara lütfen duyursun, dev projelerle karşınızdayız ve böyle devam edecek” diye konuştu.

Mehmet Güzelmansur da Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 15 ilçeye eşit bir şekilde hizmet yaptığını vurgularken, İskenderun’a trafikte rahat nefes aldıracak, kent trafiğini %60 rahatlatacak olan battı çıktının başta İskenderunlular olmak üzere, tüm Hatay’a hayırlı uğurlu olmasını diledi.

İskenderun’da hayata geçirilen iki battı çıktı projesinin Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu söyleyen Milletvekili Serkan Topal da, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a İskenderun halkı adına teşekkür etti.

İskenderun’a yapılan iki battı çıktının üç günlük değil, yüz yıllık eserler olduğuna dikkat çeken İsmet Tokdemir de, Hatay’a güzide eserler kazandıran Başkan Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, milletvekilleri ve beraberindekiler araçlarıyla battı-çıktıdan geçerek, yolu trafiğe açtı.

Bir cevap yazın