Akdeniz’den Güneydoğu’ya gastronomi turizmi koridoru

İpekyolu Kalkınma Ajansı(İKA), Gaziantep’ten sonra Hatay’ın da UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilmesiyle, gastronomi turizminin artırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Akdeniz’den Güneydoğu’ya uzanan hatta gastronomi turizmi koridoru oluşturacak.

Bölgenin tanıtım ve görünürlüğünü artırmak için ulusal ve uluslararası alanda çalışmalar yürüten İKA, İş birliği kapsamında bölge illeriyle toplantılar yapılıp, gastronomiyle ilgili etkinliklere etkin katılım sağlanacağını belirtirken, bölgedeki kültürel çeşitliliğin desteklenmesi ve zengin mutfağının tanıtılması adına 2018 yılında Gastronomi Turizmi Sonuç Odaklı Programı ilan ettiğini duyurdu.

İKA’dan yapılan ve bölgenin gastronomi alanında var olan potansiyelinin değerlendirilerek, gastronomi turizminin geliştirilmesinin hedeflendiği vurgulanan açıklamasında şunlar kaydedildi; “İpekyolu Kalkınma Ajansı, program kapsamında 2018 faaliyetlerine ek olarak ekim ayında Adana Lezzet Festivali ve Antalya’da düzenlenecek Yörex Fuarı’na katılım sağlayarak bölgenin tanıtımını yapacak. İstanbul’da düzenlenecek Adıyaman Tanıtım Günleri ve Kilis’te düzenlenecek Zeytin Festivali’ne de destek sağlayacaktır. 2019 yılında da uygulanması planlanan Gastronomi Turizmi Sonuç Odaklı Program kapsamındaki uluslararası festivalle de bölge mutfağını dünyaya açacak.”

Bir cevap yazın