İngiliz Heyet, sağlıkta ‘Gelişim’i keşfetti

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği’nin düzenlediği ve Hatay Sağlık Turizmi Derneği’nin desteklediği ‘Sağlık Turizmi ’programı çerçevesinde Hatay’daki özel ve devlet hastanelerini inceleyen İngiltere Alım Heyeti, İskenderun Gelişim Hastanesi’ni ziyaret etti.

Aralarında İngiliz hastane yöneticileri, doktorlar ve sağlık turizmi temsilcilerinin bulunduğu 17 kişilik Alım Heyeti, bölgenin öncü sağlık kuruluşlarından olan Gelişim Hastanesi’ni incelerken, Hastane Başhekimi Dr. Ömer Suha Caymaz’dan hastanenin tıbbi donanımı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler aldı.

“Sağlık turizmiyle beraber, kültür turizmi de kalkınacak”

Türk Sağlık Sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başhekim Ömer Suha Caymaz, İngiltere Alım Heyeti’ni hastane bünyesinde ağırladıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “Hastanemiz, ‘Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ için gerekli çalışmaları tamamlamış ve bakanlığa onaya sunmuştur. Sağlık turizmi, ülkemize döviz girdisi açısından önemli bir atılımdır. Hatay’da sağlık turizmiyle beraber, kültür turizminin de kalkınacağına inanıyoruz. Gelişim Hastanesi olarak, sağlık turizmi konusunda büyük bir heyecan içerisindeyiz. Heyette sağlık turizmi konusunda deneyimli firma ve hastane temsilcilerin bulunması da, ümitlerimizi üst düzeye çıkarmıştır. Heyetin, hastanemizle ilgili mükemmele yakın görüşleriyle gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Bu sebeple, sağlık turizminde hedefimize ulaşabilmek adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hedefimiz, her konuda olduğu gibi, sağlık turizmi konusunda da lider olmaktır” dedi.

Düzenlenen organizasyonda sağlık turizminin önemine dikkatleri çeken Dış Ticaret Uzmanı Ramazan İçuz ise, bazı illerdeki hastanelerin devletin verdiği teşviklerden yararlandığını belirterek, Hatay’ın da bu konuda hakkının olması gerektiğini dile getirdi.

Bir cevap yazın