ÜniverİSTE, İskenderun’un lokomotif gücü

Ulusal Ergonomi Kongresi’ne katılmak üzere Erzurum’a giden İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi’nin ardından Erzurum Üniversitesi’nde de Teknopark, TTO, BAP, Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Açık Öğretim Fakültesi ve Uzaktan Öğretim Merkezi’ni ziyaret eden Rektör Dereli, burada yaptığı görüşmeler neticesinde, ortak bilimsel ve teknolojik proje çalışmalarının da temellerini attı.

  

Bilim hafızasına yeni bilgiler ekleyecekler

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret eden Rektör Dereli,  Atatürk Üniversitesi’nin; değişen ve gelişen dünya düzenini göz önünde bulundurarak artık kaçınılmaz bir ihtiyaç haline gelen Ergonomiyi gündeme taşıması ve buna yönelik kongre düzenlemesini sevinçle karşıladığını belirterek, toplumları dönüştürmede ve geleceğe hazırlamada lokomotif rol üstlenen üniversitelerin, gerçekleştireceği çalışmalar sayesinde ülkenin bilim hafızasına yeni bilgiler ekleyeceğini dile getirdi.

Atatürk Üniversitesi’nin 61 yıldır bunu başarıyla gerçekleştirdiğini söyleyen Rektör Dereli, çalışmalarından dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve ekibine başarılar dileyerek misafirperverliğinden dolayı da teşekkür etti.

‘İSTE ile işbirliğine hazırız”

Mevkidaşını Erzurum’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Çomaklı, üniversiteler arasında kurulan sağlıklı ilişkilerin Türkiye’nin güçlenmesine önemli katkı sağladığını belirtti.

Üniversitelerin üstlendikleri misyonlardan birinin de bulundukları bölgelerde istihdam yaratacak projeler üzerine yoğunlaşmak olduğunu kaydeden Çomaklı, Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda hareket ettiklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Çomaklı, Türkiye’de ve uluslararası arenada rekabet edecek bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olacak öğrenciler yetiştirmeyi amaçlarını belirterek, bir taraftan bilimin yararına araştırmalar yaptıklarını, bir taraftan da ülkemizin yarınları için araştırmalar yapma arzusunda olduklarını dile getirdi. İskenderun Teknik Üniversitesi ile ortak projelerde buluşmaktan mutluluk duyacaklarını belirten Çomaklı, Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli’ye ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Bir cevap yazın