Bağışlarınızla ‘Tarım bahçesi’ne bir fidan da siz ekin!

Kurulduğu günden bu yana, Gezi sürecinde yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın yarım kalan düşlerini tamamlama noktasında çalışmalarını aralıksız sürdüren ALİKEV,  Sen De Gel Derneği işbirliğiyle geçtiğimiz yıl Afrika’nın Sare Jiburi köyünde açılışını yaptığı Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu’nun ardından bu kez de kadınlara umut olmak için kolları sıvadı.

Ali İsmail Korkmaz’ın köydeki çocukların gözlerinde hayat bulduğu su kuyusu açılışının ardından, aynı köydeki kadınlar için tarım bahçesi oluşturmak için girişimde bulunan Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, bu kez  kadınların sebze yetiştiriciliğiyle hem ailelerinin beslenmelerine, hem de ekonomilerine katkı sağlayarak düşleri gerçeğe dönüştürecek.

  

Afrika’da bir köy var uzakta… O köy, bizim köyümüzdür

Hem Ali İsmail’in düşlerine, hem de Afrika’da sürdürülebilir üretime tarım bahçesiyle katkı sunmak isteyenler için gönüllü bağışçılara çağrı yapan ALİKEV’in açıklaması şöyle: “Gambiya’nın en ücra köşelerinden birinde olan ve çocukların temiz içme suyu olmadığı için beş yaşına varamadan hayatını kaybettiği bu köyde; Eskişehir’de kuşlara elleriyle su veren Ali İsmail, Afrika’daki kardeşlerine de can versin istedik ve 2 Aralık 2017 tarihinde Sen De Gel Derneği işbirliğiyle Afrika’da 557 hanenin yaşadığı Sare Jiburi köyünde Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu’nun açılışını yaptık. Şimdi ise köy kadınlarının sebze yetiştiriciliğiyle hem ailelerinin beslenmelerine hem de ekonomilerine katkı sağlayabilmesi amacıyla tarım bahçesi kurmak için kolları sıvadık. Tarım alanlarını yabani hayvanlardan korumak için bahçelerin etrafı çitlerle çevrilecek, bahçelerin içine su kuyusu ve sulama sistemi yapılarak çalışmanın sürekliliği sağlanacak. Ayrıca, gıda çeşitliliğiyle tarım alanlarının da artmasını hedefliyoruz. Ancak, tüm bunlar için bütçeye ihtiyacımız var. Siz de bu güzelliğin, sürdürülebilir üretimimizin bir parçası olmak isterseniz 15 Ekim 2018 tarihine kadar ALİKEV’e dilediğiniz miktarda bağış yapabilir, Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı hep birlikte, her yerde kurma inancımıza ve heyecanımıza ortak olabilirsiniz.”

Bir cevap yazın