İngiliz Hekimler, Hatay’daki hastaneleri markaja aldı

DOĞAKA, Türkiye Sağlık Turizm Derneği ve Hatay’daki kamu kurumları işbirliğiyle 1-5 Ekim tarihleri arasında İngiltere’den gelen doktor ve hastane yöneticileri heyetiyle Hatay’daki özel ve devlet hastanelerinde çeşitli incelemeler gerçekleştirecek. İl genelindeki sağlık sektörünü masaya yatıracak olan ziyaretler kapsamında İngiliz heyet, Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay Devlet Hastanesi, İskenderun Özel Gelişim Hastanesi ve Antakya Özel Akademi Hastanesi’ni ziyaret ederek, Hatay’ın sağlık sektöründeki teknolojik ve beşeri imkânlarını değerlendirecek.

İngiltere’den Hatay’a hasta yönlendirilecek

Bu kapsamda Hatay’a gelen İngiliz hastane yöneticileri ve doktorlardan oluşan heyet,  ilk olarak Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya ile kahvaltıda bir araya geldikten sonra Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA) Hatay Yatırım Destek Ofisi’ni ziyaret etti. Burada Ofis Koordinatörü Cenk Özbaykal tarafından kalkınma ajansları, Doğu Akdeniz Bölgesi ekonomisi, sağlık sektörü, iş ve yatırım ortamı, bölgedeki önemli etkinlikler, projeler ve desteklerle ilgili sinevizyon destekli sunumu izleyen sağlık heyeti, sunumun ardından İngiltere’den hastaların Hatay’a yönlendirilmesi ve sağlık yatırımı hususlarında işbirliği yapabileceklerini ifade etti.

Hatay sağlık turizmi gelişiyor

DOĞAKA yetkileri ise, İngiltere’den gelen doktor ve hastane yöneticilerini Hatay’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirirken, ziyaretlerin amacı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Hatay sağlık sektörü, kamu yatırımları ve açılan yeni özel hastanelerle birlikte gelişmekte olup sadece yurtiçinden hastalara değil ağırlıkla Ortadoğu’dan gelen hastalara da hizmet vermektedir. Sağlık turizmindeki söz konusu potansiyelin daha iyi değerlendirilmesi açısından farklı ülkelerden gruplara ilin sağlık sektörünün tanıtılması, Hatay sağlık turizminin geleceği için önem arz etmektedir. Bu amaçla, Ajansımız Türkiye Sağlık Turizm Derneği ve ildeki konuyla ilgili kamu kurumları işbirliği ile 01-05 Ekim 2018 tarihleri arasında ilimizde İngiltere’den gelen doktor ve hastane yöneticisi heyetine yönelik bir tanıtım gerçekleştirilecektir. Programın temel amacı, misafirlere bölgemizde yer alan özel ve devlet hastaneleri ile ilimizin sağlık sektöründe teknolojik ve beşeri imkânlarının tanıtılmasıdır.  Ayrıca, İngiltere’den gelen doktor ve hastane yöneticilerinden oluşan heyetle birlikte, sağlık amaçlı bölgemizi ziyaret edecek turistler için de cazip olabilecek tarihi ve kültürel mekanlar gezilecektir.”

 

 

Bir cevap yazın