ÖTV indirimi galericileri umutlandırdı

Hatay Oto Alım-Satım ve Komisyoncuları Derneği Başkanı Şükrü Kanatlı, sıfır araçlara yapılan ÖTV indiriminin ikinci el piyasasını umutlandırdığını söyledi. Doların yükselmesiyle ikinci el piyasasının durgunlaştığını, ancak ÖTV indirimiyle hareketlilik beklediklerini söyleyen Kanatlı, piyasadaki sıkıntının kısa sürede sona ereceği beklentisi taşıdığını vurguladı.

Oto alım-satım yapabilmek için galericilere Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Mesleki Yeterlilik Kurumu(MYK) işbirliğiyle yeterlilik belgesi alma zorunluluğu getirildiğini ve bu belgenin galericiler için adeta bir kimlik görevi göreceğini söyleyen Kanatlı, yeterlilik belgesi olmayanların ota alım satışlarıyla ilgili noterde hiçbir işlemi yapamayacağını vurguladı.

Yeterlilik belgesi alma sınavların Hatay’da yapılabilmesi için çalıştıklarını da kaydeden Şükrü Kanatlı “Derneğimizin MASFED ile işbirliği içerisinde yaptığı çalışmada yeterlilik belge sınavlarını icra ettik. Birinci kafilesi, ikinci kafilesi kısa bir zamanda yapılacaktır. Bu yaptığımız sınavın başarı oranı yüzde 85’tir. Mesleki yeterlilik kayıtlarımız devam etmektedir. Bu hizmeti biz vatandaşlarımızın ayağına getireceğiz. Kimsenin buradan Ankara’ya, İstanbul’a, Eskişehir’e sınava gitmesine gerek yok. İş kaybı olmadan burada sınava girme imkanı sağlıyoruz. İkinci sınavımızı da yaparak, herkesin mesleki yeterlilik belgesini, kimliğini teslim edeceğiz” dedi.

 

Bir cevap yazın