Asırlık çınarlara sağlıklı yaşam sırları

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Sağlıklı Yaşam Parkı’nda açtığı stantta 65 yaş üstü vatandaşlara tansiyon ve kan şeker ölçümü ile sağlıklı yaşam bilgilendirmesi yaptı.


65 yaş üstü bireylerin sağlıklı bir şekilde yaşlanmaları ve kaliteli bir yaşam sürmeleri için hayat kurtaran tavsiyelerde bulunan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ayrıca, yaşlılıkta sık yaşanan düşme ve kazalara karşı alınacak önlemler, kanser taramaları ve düzenli muayene konusunda da bilgilendirici broşürler dağıttı.

Yaşlılık dönemi sorunlarına dikkat çekmek ve sağlıklı yaşlanma konusunda farkındalık yaratmak isteyen sağlık İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, “Sebebi bulunmayan şikayetlerinizin nedeni depresyon olabilir”, Yaşlılık döneminde günlük yaşamınıza hareket katın. Sağlıklı kalın”, “Evinizde ve çevrenizde önleminizi alın, güvenli yaslanın” şeklindeki pankartlarla önemli mesajlar verirken, sağlık kontrollerinin ardından tüm yaşlıların ‘Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlamayı da ihmal etmedi.

Bir cevap yazın