İskenderun Ülkü Ocakları aşurenin bereketini paylaştı

İskenderun Ülkü Ocakları, içerisinde bulunduğumuz Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı. Şehit Pamir Caddesi üzerinde gerçekleştirilen dağıtım etkinliğinde bolluk, paylaşma, dayanışma, bereket, birlik ve beraberliğin simgesi olan aşureye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Aşure dağıtımına ev sahibi İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu’nun yanı sıra MHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Demiröven, MHP İskenderun ilçe Başkanı Turan Bozkurt, MHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya, İskenderun Ülkü Ocakları Asena Başkanı Merve Gerdan, Ülkü Ocakları İskenderun yönetimi, TÜRKAV İskenderun Şube Başkanı İdris Lelik, Türk Büro Sen Başkanı Uğur Muratoğlu ve Türk Eğitim-sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık katıldı.

Aşure geleneğini, geleceğe taşımak adına her yıl Muharrem Ayı’nda aşure dağıtıklarını söyleyen İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu, “Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Aşure Günü etkinliğine bu yıl bir yenisini daha ekledik. Muharrem Ayı İslam aleminin önemli aylarından biridir. Aşure günü de Muharrem Ayı’nın en önemli günüdür. Muharrem Ayı, bizler için kutlama ayı olmasının yanında bir yas ayı, matem ayıdır. 1379 yıl önce Kerbela’da yaşanan Hz. Hüseyin ve ehlibeytin katledilmesinden dolayı üzüntü içerisindeyiz. Kerbela şehitlerimizi buradan rahmetle anıyoruz. Her sene düzenli olarak yaptığımız bu etkinliğimizi yüce rabbim makamında kabul etsin inşallah. Yaptığımız ibadetlerimizi kabul ve makbul buyursun inşallah. Hepiniz hoş geldiniz, ayaklarınıza sağlık” diye konuştu.

   

Bir cevap yazın