Haydi Suriye’yi Konuşalım!

2007 yılından bugüne, gerçekleştirdiği çeşitli projelerle İskenderun’da yararlı etkinliklere imza atan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yine farklı bir projeye imza attı. Erasmus+ KA347 Gençlerle Diyalog projesi kapsamında, Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu tarafından İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına başvurusu yapılan, “Haydi Suriyeyi Konuşalım” projesi, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Türkiye’deki tek kamu kurumu projesi

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, projenin Türkiye geneli KA347 kapsamında kabul edilen tek kamu kurumu projesi olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Suriye’de savaşın başladığı ilk günden beri, Suriyelilere hep kucak açtık. Tarih boyu birlikte yaşadığımız Suriye halkının çocuklarının, okullarımızda diğer öğrencilerimizle birlikte eğitim görmelerini sağladık. Gerek çadır kentlerde, gerek halkımızla iç içe yaşamalarını sağlayarak, insanca muamele görmelerini hedefledik. Bunu başardığımıza da inanıyorum. Bu proje ile Suriye gerçeklerini gençlerle bir olup, Avrupa’da tartışma fırsatı yakalayacağız. Türkiye’de kabul edilen 4 projeden birisi. Proje de emeği geçen arkadaşlarıma ve projemize destek veren Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları  Merkezi Başkanlığına teşekkür ediyorum” dedi.

Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı mücadele

Projenin koordinatörlüğünü üstlenen Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu Müdür Yardımcısı Hanefi Zobar da projenin detayları hakkında şu bilgileri verdi; “Projemiz, 2018- 2020 yılları arasında Türkiye, Litvanya ve Romanya’dan katılım gösterecek yaklaşık 100 gençle yürütülecek. Proje kapsamında gençlerle birlikte ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı mücadele üzerine çalışmalar yapılıp, mülteci sorunları da ele alınacak. Ülkemizin Suriyeli vatandaşlar için yaptığı çalışmalar Avrupa’da yaşayan gençlerle paylaşılıp, kamuoyu bilgilendirmesi yapılacak. Ayrıca gençlerle birlikte alınan kararlar gittiğimiz ülkelerde ve ülkemizde karar alıcı mekanizmalarla paylaşılıp ortak sonuçlar elde edilmeye çalışılacak. Gittiğimiz ülkelerde de “Ben Suriyeliyim, Ben de Bir İnsanım” temalı mini sergiler açacağız. Proje boyunca, mültecilik hakkında yarışmalarımız da olacak. Güzel ülkemizin, güzel şehri Hatay’ı uluslararası arenada temsil etmenin yanısıra, Romanya ve Litvanya’dan ülkemize gelecek genç arkadaşlarına da kültürel anlamda ülkemizi tanıtma fırsatı bulacağımız, güzel çalışmaların,sonuçların ve deneyim paylaşımlarının çıkacağı bu proje, İlçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun.”

Bir cevap yazın