Drone ile trafik denetimi dikkat çekti

Hatay İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube ekipleri tarafından Altınözü-Antakya karayolunda drone destekli trafik uygulaması gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinlikte, kural ihlali yapan ve drone ile tespit edilen sürücülere cezai işlem uygulanırken, sürücülere ve şehir içi taşımacılıkta seyahat eden yolculara emniyet kemeri takmaları konusunda ikazda bulunuldu.

Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Akın Burak Soylu, yük ve yolcu taşıyan araçlar, motosiklet kullanımı, okul servis denetimi, alkol denetimi, emniyet kemeri takılması hususunda günün belli saatlerinde uygulama yaptıklarını belirtti.

Teknolojik ekipmanları da kullanarak denetim yaptıklarını ifade eden Soylu, “Drone ve görüntü kaydedici radarlarla ihbarlı denetim yapıyoruz. Bu çerçevede hatalı şerit ve kırmızı ışık ihlalleri, seyir halinde cep telefonu kullanımı ve emniyet kemeri takılması gibi konularda ihbarlara istinaden işlem yapılıyor. Bunların hepsi vatandaşımızın can güvenliği için caydırıcılık amaçlı, kurallara uyma alışkanlığını kazandırmak amacıyla yapılıyor. Küçük miktarlarda ceza kesiliyor” dedi.

Trafik kazalarında her yıl çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Soylu, sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı.

Bir cevap yazın