Reyhanlı saldırganı 24 kişiyi deşifre etti!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından Reyhanlı’daki bombalı saldırının planlayıcısı olarak Suriye’de yakalandıktan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilen Yusuf Nazik’in 31 sayfalık ifadesinde suçlamaları kabul ettiği ve etkin pişmanlıktan yararlanmak istediği öğrenildi.

Nazik’in ayrıca, THKP-C Acilciler terör örgütü mensubu 24 kişiyi fotoğraflardan teşhis ettiği, bunlardan 14’ünün Reyhanlı saldırısıyla alakalı olduğu ve hakkında daha önce Reyhanlı’daki bombalı terör saldırısı nedeniyle dava açıldığı, diğer 10 kişinin ise adının daha önce olayda geçmediği belirlendi. Nazik’in beyanlarından, saldırıda rol aldığı tespit edilen kişiler hakkında yakalama kararı çıkartılacağı belirtildi.

Bu olaya ilişkin kırmızı bültenle aranan 8 terörist arasında bulunan Nazik’in ayrıca, “Yapmış olduğum tüm eylemlerden ve vermiş olduğum tüm talimatlardan dolayı pişmanım. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum” dediği öğrenilirken, 11 Mayıs 2013’te 53 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı terör saldırısı davasında 23 Şubat 2018’de çıkan karara göre, bombalı eyleme ilişkin yargılaması süren 33 kişiden 9’u ağırlaştırılmış müebbet hapis, 13’ü ise 10-15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

 

Bir cevap yazın