Hatay’ın çöpü enerjiye dönüşüyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, atık enerji dönüşümü projesi kapsamında hayata geçirdikleri Gökçegöz Çöpten Elektrik Üretim Tesisi’nde günlük bin 200 ton çöpün bertaraf edildiğini söyledi.

Açıklamasında, belediyenin hizmetlerini eleştirenlere de üstü kapalı mesajlar gönderen Başkan Savaş, çöpleri enerjiye dönüştüren tesisle belediyecilik anlayışındaki farklı vizyonu da ortaya koyduğunu vurguladı.

Gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent bırakma arzusuyla çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Başkan Savaş, “Belediyecilik; çöp konteyneri boyayarak hizmet yapmakla övünen sığlıkla değil, çöpten elektrik üretecek vizyonla fark yaratır. Gökçegöz çöpten elektrik üretim tesisimizde günlük yaklaşık 1.200 ton çöp bertaraf ediliyor ve elde ettiğimiz enerji ile yaklaşık 20 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılıyoruz. Tabiatı koruyacak, vatandaşlarımızın sağlığını ön planda tutacak her çalışmanın altında imzamız olmaya devam edecek olup tabiatı, tarihi, kültürü ve yemekleriyle tanınan medeniyet kentimiz Hatay’ı projelerle markalaştırma çabalarımız hızla sürecektir” dedi.

Bir cevap yazın