Payas’ta eğitim çıtası zirvede

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile sürdürülen ‘Tarık Projesi’ kapsamında 2017-2018 eğitim-öğretim yılında İlk, Ortaokul ve Lisede eğitim gören öğrencilere 23 bin 450 adet sınavlara hazırlık kitabı ve 544 adet zekâ oyun setleri dağıttı. İlçe genelinde eğitim çıtasını ‘Tarık Projesi’ ile yükselten Payas Belediyesi’nin bu girişimi, öğrencilerden ve velilerden tam not alırken, zekâ oyunu setleri, her sınıfa ve tüm sınavlara uygun Kaynak Ders Kitapları, Türk Klasikleri, Türk Büyükleri gibi kitap dağıtımını kapsayan projeyle adeta Payas’ta “Eğitim’de Fırsat Eşitliği” sağlandı.

“Güzel bir gelecek eğitimle mümkün”

‘Eğitimli bir millet, gelişmiş bir memleket’ düsturunu şiar edindiklerini belirten Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, eğitimin önemine vurgu yaparak “Güzel bir gelecek yalnızca iyi bir eğitimle sağlanır. Eğitim, bir milletin kaderini belirleyen en önemli unsurdur ve çağdaş medeniyet kapıları ancak eğitim ile aralanır. Eğitim kalitesinin artması adına devletimiz her türlü imkânlarını kullanıldığı gibi bizlerde Payas Belediyesi olarak eğitime desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Tarık Projesi ile 2017-2018 eğitim yıllında, yüzbinlerce sınava hazırlık kitapları, zekâ oyunları ve hikâye kitaplarını öğrencilerimizle buluşturduk. Daha iyi bir gelecek sunabilmek için öğrencilerimize deneme sınavları yaptık. Her türlü sorunun çözümü için verilecek cevabın eğitim olduğunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Okul öncesinden başlayarak eğitimin tüm kademelerinde nasıl daha iyi bir eğitim verilebileceğini anlatıp, eğitimi iyi hale getirmek için elimizden geleni yapacağız. Tarık Projemiz de bunlardan bir tanesi. Projede emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 “PayasSTEM ile gençler geleceği kurguluyor”

Farklı ve örnek proje olarak eğitimde yeni bir çığır açan PayasSTEM ile gençlerin geleceklerini kurguladıklarını ifade eden Başkan Altan, “Geleceğin bilim insanları ve mühendislerinin yetişmesi için kurduğumuz Payas STEM Merkezi kısa sürede önemli başarılara imza attı. Payas’ta, geleceğin rekabet dolu dünyasında fark yaratacak; yaratıcı, kendine güvenen, 21. yüzyılın becerileriyle donanmış̧ bireyler yetiştirme hedefimiz vardı. Bu amaçla Payas Belediyesinin desteği ile Türkiye’nin İlk ve tek ücretsiz STEM eğitimi veren PayaStem merkezinin kurulumu yapıldı. Burası, öğrencilerin kendi tasarladıkları dünyada yaşamalarına imkân sağladı. Bilginin paylaşılması gereken bir zenginlik olduğuna inanıyoruz. Yaparak, yaşayarak, çalışarak ülkemize ve insanlığa faydalı olmak çabasındayız. Öğrencilerimizin başkalarının tasarladığı değil kendilerinin tasarladığı bir dünyada yaşamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Mesleki Eğitimde Son Noktayı PAMEK’le koyduk”

Türkiye’nin en büyük eğitim projesi Payas Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi(PAMEK)’i de Payas halkına hizmet etmek üzere hayata geçiren Altan, her yaştan, her kesime uluslararası düzeyde model oluşturacak şekilde düzenlenen PAMEK merkezinin, herkes için gurur kaynağı olduğunu belirtti. Başkan Bekir Altan, Laptop, PC, 3D yazıcı, Ploter, Dijital Baskı Makinesi, CNC, Drone, 4K Fotoğraf Makinesi, 4K Kamera gibi son sistem donanımlarla diğer mesleki eğitim kurslarından farklı şekilde uygulayarak öğrenme imkânı sunan bir eğitim merkezi olarak Hatay’da değil Türkiye’de bir ilk olan Pamek’in tecrübeli yönetim kadrosu, son sınıf teknoloji atölyeleriyle, iddialı bir proje olarak Payas’a yeni bir açılım getirdiğini söyledi.

https://www.facebook.com/1841653819458786/videos/1892250034404220/

 

Bir cevap yazın