İskenderun damadını, Hatay evladını unutmayacak

6 yıldır Belen Kaymakamlığı görevini başarıyla yürüten, sadece Belen’de değil Hatay’ın birçok ilçesinde vekil kaymakam olarak da iz bırakan Kaymakam Abdülaziz Aydın’ın Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na atanması onuruna İskenderun’da düzenlenen veda yemeğinde duygu dolu anlar yaşandı.

İskenderun’daki kuyumcu esnafı tarafından düzenlenen veda yemeğine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, ilçe Jandarma Komutanı Ferit Gül, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, İskenderun eski Kaymakamı Hasan Özyiğit ve kuyumcu esnafı katıldı.

“Başarılı bir bürokrat”

Gecede kısa bir konuşma yapan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na atanan Kaymakam Abdulaziz Aydın’a yeni görevinde başarılar dileyerek, “Yaklaşık 5 yıldır beraber çalışıyoruz. Yöneticilik kabiliyeti çok yüksek, işinin sahibi, mevzuatı okur, adaletli davranır bunlar önemli özellikler. Bunları herkes yapabilir ama bir de temsil kabiliyeti var. Allah onu herkese vermiyor. O anlamda çok sevdiğimiz, saydığımız bir meslek arkadaşımız, kardeşimiz. Allah yolunu açık etsin. Gönlümüzden geçen, Belen’den vali olarak gitmesiydi. Bugün olmaz yarın olur. Bu işler kısmet meselesi. İnşallah daha iyi yerlerde de görev alır ve memleketimize, ülkemize hizmet eder. İskenderun, damadını unutmayacak” dedi.

“Hatay’ın evladıyım”

Görev yaptığı yerlerden ayrılırken yaptığı veda konuşmalarında çok zorlandığını söyleyen Kaymakam Abdulaziz Aydın ise, “Görev yaptığım süre içerisinde bundan önce Bingöl’de, 6 yıldır da Belen’de halkımızla çok sıcak iyi ilişkilerimiz oldu. Hakikaten bir Belen, bir İskenderun, bir Hatay evladı olarak o ilçede neler yapmam gerekiyor ise, meselelere bakış açımı da bu minval de belirleyerek hareket ediyorum. Meseleye bakış açısı böyle olunca oradan ayrılmak, veda etmek hakikaten güç hali alıyor. Ancak bir şeye seviniyorum. İskenderun’un damadı oldum. Hanımefendi ile burada tanıştık, burada evlendim. Bundan 6 yıl önce başlamıştım Belen Kaymakamlığı görevime, çok güzel bir coğrafya, çok güzel insanların yaşadığı bir coğrafya da görev yaptım. Meslek yaşamımın en güzel yıllarını burada yaşadım, sizlerle geçirdim. Çok içten, samimi, hayata hep gülümseyerek saygıyla bakan insanlar ile beraber çalıştım. Bundan dolayı çok mutluyum” derken, geceye katılan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, kuyumcu esnafı adına Kaymakam Abdulaziz Aydın’a plaket takdim etti.

Bir cevap yazın