‘Küçük esnafı yalnız bırakmayın’ çağrısı

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, kendini iyice hissettiren ekonomik krizin boyutlarının giderek büyüdüğünü ve bu durumun esnafı olduğu kadar vatandaşı da zorladığını söyledi. Birçok kriz atlatan esnafın krizlere alıştığını ve daha temkinli davrandığını belirten Çöloğlu, piyasalardaki belirsizliğe vurgu yaparken, vatandaşa da zor günlerinde esnafın yanında olmaları için çağrı yaptı.

“Herşeyi toz pembe gösteriyorlar”

Geleceğe dair, ekonomiyle ilgili karamsar bir tablo çizen Çöloğlu, “Esnaf, artık krizlere alıştı. Birçok kriz atlattığımız için artık krizlere temkinli yaklaşmaya başladık. Esnaflar olarak her türlü mücadeleye hazır durumdayız. Her ne kadar her şeye ciddi anlamda zam gelmeye başladıysa da, bu durumun biz esnafları daha ne kadar zorlayacağını merak ediyoruz. Önümüzdeki aylarda daha büyük ve daha ciddi sıkıntılar yaşayacağımızı düşünüyorum. Yalnız şöyle bir şey var; bu tür zor zamanlarda esnaf her zaman vatandaşın yanında olmuştur. Dileğimiz o ki, biz nasıl ki her türlü zorluk ve sıkıntıda vatandaşımızın yanındaysak, onlar da bu zor günlerde bizlerin yanında olsunlar ve bizleri yalnız bırakmasınlar.  Çünkü, şuan için bizi neyin beklediğini bilmiyoruz. Zaten sıkıntıda olan esnafımızın daha da dar boğaza gireceğini düşünüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ülkede bir güven problemi var. Her şeyi toz pembe göstermeye çalışsalar da insanlar yatırım yapmaya korkar hale geldi. Bir belirsizlik söz konusu. Bana göre; güven ve barış ortamını sağlayamazsak ekonomi de düzelmeyecek.  Artık insanların gelirleri giderlerini karşılayamıyor. Çünkü. Modern dünya kişilere çok fazla masraf çıkartmaya başladı. Bakalım ileri ki günler bizlere neler gösterecek?” dedi.

“Ahi; saygılıdır, terbiyelidir”

Bütün esnafların ‘Ahilik Haftası’nı da kutlayan Çöloğlu, “Bu hafta ‘Ahilik Haftası.’ Tüm esnaflarımızın ‘Ahilik Haftası’nı kutluyorum. Aslında ahilik çok önemli bir anlayışı içerisinde barındırıyor. Ahi olan insan ahlaklıdır, saygılıdır, terbiyelidir, çalışkandır, dürüsttür, vatanına milletine bağlıdır. Bu düsturla hareket eden esnaflarımız ne olursa olsun hiçbir zaman kaybetmeyecektir” şeklinde konuştu.

 

 

Bir cevap yazın