16 ayda 100 kilo verdi

21 yaşında, 200 kiloya ulaşan üniversite öğrencisi İlvan Culha,  Obezite ve Diyabet Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’ın gerçekleştirdiği başarılı tüp mide yöntemiyle zayıflayarak hayatından 100 kiloyu çıkardı.

Özel bir hastanede geçirdiği kapalı obezite ameliyatı sonrası 16 ayda 100 kilo düşen İlvan Culha, aşırı kiloları nedeniyle kendinden utandığını ve özgüven eksikliğinden dolayı ortamlardan kaçtığını belirterek, şuan hayata adeta yeniden doğduğunu ve yaşıtları gibi olmanın mutluluğunu yaşadığını büyük bir keyifle anlattı.

“Hayatım resetlendi”

Hedefinin 20 kilo daha vermek olduğunu belirterek, hayatındaki değişiklikleri de anlatan İlvan Culha,“Kıyafetlerimde, özel hayatımda, çevremde, okul hayatımda her şeyimde değişiklik oldu. Her şeyim sanki yeniden başlamış gibi oldu. Sabırla, sporla ve istikrarla bu süreci aştım. Spor yapmadığım gün kendimi hantal hissetmeye başladım. Her gün sporumu yapıyorum. Yemek düzenimde bambaşka bir değişiklikler oldu. Porsiyonumu küçültüyorum. Belli bir süre sonra yine aynı şekilde yiyorum. Okul hayatım çok iyi oldu. Arkadaşlarım, ‘bambaşka bir insan geldi üniversiteye, bambaşka biri mezun oluyor’ herkes bana bunu diyor. Farklı bir kişilik geldi okula, farklı bir kişilik mezun oluyor. Bambaşka insanlar ile tanıştım. Eskiden özgüven eksikliğim vardı. Sosyal ortamlara giremiyordum. Kendimden utanıyordum. Konuşacak bir şey bulamıyordum. Ama şimdi artık özgüvenim yükseldi. Ortamlara rahatça girebiliyorum, konuşabiliyorum, eğlenebiliyorum. Resmen önceki hayatımı resetledik, hayata baştan başladık gibi şuan. Doktorların Cavit Göktaş ile Beslenme ve Diyet Uzmanım Eray Albayrak’a teşekkür çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Obezite insan hayatını kısaltıyor”

Obezitenin önemli bir hastalık olduğunu söyleyen Obezite ve Diyabet Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş ise, İlvan Culha’nın tüp mide yöntemiyle zayıfladığını ve ileriki yaşlarda yaşayacağı sağlık problemlerinin de önüne geçtiklerini belirterek, “Obezite, dünya literatüründe bilimsel olarak da ispatlanmış, insan ömrünü en az 15 – 20 sene kısaltan bir hastalık. Uzun vadeli ve sabırlı olunduğu zaman, hakikaten bir ivme sağlanıyor. Ve o eski halinden kurtulmuş oluyorsun. Bundan sonraki süreçte tabiî ki bu formu korumak, bunu devamlı hale getirmek için, hayatımızda yeni bir program, disiplin getirmemiz şart. Elbette ki 5-10 yıl gibi uzun süre bunu yaşamak için hayatımızda değişiklikler yapmamız gerekiyor. Bunlardan hayatımızda egzersizi, hareketi, yürüyüşü ve özellikle yemek tabaklarını küçültmek olmazlarsa olmazlarımızdır” diyerek üniversite öğrencisi Culha’ya, yeni hayatında mutluluklar diledi.

 

Bir cevap yazın