Zabıta Müdürü, iki konuda hassasiyet istedi

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler şehir genelinde yaptıkları uygulamalarla göz dolduruyor. Bir yandan vatandaşların iyi niyetini su istimal ederek duygu sömürüsü yoluyla dilencilik yapanlara yönelik denetimlerini sürdüren ekipler, diğer taraftan da cadde ve sokaklarda hatalı park eden araçları tespit ederek, araç sürücülerine uyarılarda bulunuyor.

Uyarılara rağmen kaldırımlara ve engelli noktalarına araçlarını park eden sürücülere de cezai işlem uygulayan ekipler, yaya geçidi üzerine park ettiği tespit edilen araç sürücülerine de 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38/1 maddesine istinaden gerekli cezai işlemleri uygularken, vatandaşlardan da daha dikkatli ve sağduyulu olmalarını istedi.

Duygu tacirlerine dikkat

Cami önlerinde, kavşaklarda ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı noktalarda hem esnafı, hem de vatandaşları rahatsız eden dilencilere fırsat verilmemesi konusunda hem esnafı, hem de vatandaşları uyaran İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy, merhamet duygularını istismar eden ve bunu alışkanlık haline getiren dilencilerle karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Vatandaşlardan kaldırımlara, engelli yollarına ve yaya geçitlerine araç park etmemelerini isteyen ve bu konuya özellikle hassasiyet isteyen Müdür Aksoy, “Kaldırımlara gelişigüzel park edilen araçlar yüzünden yayalar yoldan yürümek zorunda kalıyor. Engelliler için ayrılan yerlere park edilmesi yüzünden engelli vatandaşlarımız zor durumda kalıyor. Ekiplerimiz cadde ve sokaklarda rutin olarak sürdürdüğü çalışmalarla uygunsuz park etmeye geçit vermiyor. Araç sürücülerinin bu konuda daha dikkatli olacaklarına inanıyorum” dedi.

Bir cevap yazın