İki belediye arasında HADO kavgası büyüyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lüftü Savaş, İskenderun Belediyesi’nin iskele ilgili yer teslimini yapmamasından kaynaklı olarak sosyal medyada yaptığı açıklamasına Başkan Seyfi Dingil’den yanıt gecikmedi. Hatay Deniz Otobüsü(HADO) seferlerinin başlamamasından dolayı İskenderun Belediyesi’ni hedef gösteren Başkan Lütfü Savaş’a, Başkan Seyfi Dingil de ‘Kendi beceriksizliklerini kamuoyunu yanıltarak kapatmak istiyorlar” dedi.

Türkiye’nin en hızlı gemisi 3 aydır limanda bekletilirken, Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş ile İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in giderek büyüyen iskele krizi ile ilgili açıklama ve iddiaları şöyle:

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş: “Hatay’ın turizmine ve ticaretine katkı sağlaması amacıyla aldığımız deniz otobüsümüz tüm girişimlerimize rağmen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından bizlere iskele tahsisi yapılmaması sebebiyle 3 aydır limanda bekliyor! Hatay’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak olan HADO projesi, engellenerek Hatay Halkı cezalandırılıyor.”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil:  “HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın sosyal medya hesabından paylaşmış olduğu ‘HADO projesiyle ilgili bizlere iskele tahsisi yapılmıyor’ şeklindeki ifadeleri gerçeklerle hiçbir alakasının olmadığı gibi kendi beceriksizliklerini kamuoyunu yanıltarak kapatmak istemesinin bir sonucudur. Sadece İskenderun halkının değil tüm bölge halkının gelip üzerinde gezdiği, denizle buluştuğu, içerisinde çeşitli etkinlerin yapıldığı iskeleyi tamamen halka kapatıp sadece haftada bir gün seyahat etmek isteyenlere açmak akla mantığa uygun değildir. Zira İskenderun’da yaşayanların denizin serinliğini hissedeceği başka bir alan da bulunmamaktadır.  Ayrıca bu proje bölgenin görselliğini de bu şekliyle yok edecektir. Devlet işleri ciddiyet gerektirir. Sosyal Medya hesaplarından kamuoyunu yanıltmak HBB Başkanına yakışmamıştır. İskelenin kullanımı ile ilgili alternatif fikirlerimizi kamuoyu ile paylaşmamıza rağmen HBB Başkanın bu tavrı seçim üzeri yapılmış küçük hesaptan başka bir şey değildir. Bizler her zaman her platformda HADO projesine karşı olmadığımızı, diyaloga açık olduğumuzu bildirmemize rağmen HBB Başkanı işi yokuşa sürmeye devam etmektedir. İskelenin İskenderun halkına tamamen kapatılmasına asla müsamaha göstermeyeceğimizi belirtiyoruz.”

 

Bir cevap yazın