Başarılı basketbolcu, Banvit BK’da karar kıldı

2008 yılından bu yana İskenderun, Hatay ve Güney Bölgesinde başarıları ve basketbol okulundan yetiştirdiği sporcularıyla adından söz ettiren İskenderun Güney Akademi Vodanet, 2007 doğumlu sporcusu Ali Arda Yücel’i, Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin güçlü takımlarından Banvit BK’ya transfer etti.

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı kupasında final oynama başarısı gösteren ve altyapıda Türkiye’nin en güçlü ekiplerinden biri olan Banvit BK tarafından 1 aylık yaz kampına davet edilen Ali Arda Yücel, kamp sonrası attığı imzayla 2018-2019 sezonunda yeni takımının formasıyla basketbol hayatına devam edecek.

Transfer teklifi aldı

Kulüp Başkanı Nebil Özdemir, özverili çalışmasına aile desteğini de ekleyerek başarıya ulaşan sporcuları Ali Arda’ya yeni takımında başarılar dilerken, “Ali Arda, 2015 yılında basketbol okulumuzda spora başladı. O günden bu zamana kadar çok ama çok fazla çalıştı. Kendisine bir hedef belirledi ve o hedef doğrultusunda hafta içi-hafta sonu demeden tüm antrenmanlara katıldı. Çalışmayı çok seven bir çocuk. Derslerini de hiçbir zaman ihmal etmedi. Okuduğu özel okulda yüzde 70 akademik bursu vardı ve tüm bu çalışmasına rağmen sene sonu 100 ortalamayla okulu bitirdi. Ailesine de teşekkür ediyorum, bizlere her konuda yardımcı oldular, özel hayatlarından fedakârlık ederek Ali Arda’yı idmanlara götürüp getirdiler. Oyuncumuz, yaz sezonunda Türk Telekom, Bahçeşehir Red Dragons, Tofaş ve Banvit olmak üzere 4 seçmeye katıldı, bunların tümünde başarılı oldu, transfer teklifi aldı ve Banvit BK’da karar kılındı. Yeni basketbol hayatında sporcumuza başarılar diliyoruz. Kendisini günün birinde Milli formayla göreceğimize de inancımız tam” dedi.

“Bireysel başarıdan mutluyuz”

Kulüp olarak en büyük hedeflerinin çocukların hayatlarına olumlu katkılar yapmak olduğunu belirten Özdemir,  “Daha önce de gerek ulusal altyapılara gerekse de Milli takım altyapılarına oyuncular gönderdik. Takımlarımızın başarılarının yanında bu gibi bireysel başarılar bizleri daha çok mutlu ediyor. Çocukların hayatına dokunmak, geleceklerine katkıda bulunmak öncelikli hedefimiz. Bunun için çok çalışıyor, çok yoruluyoruz. Bu tip güzel transferleri görünce de tüm yorgunluğumuzu atıyoruz ve çalışmalarımızın işe yaradığını anlıyoruz. Sağlığımız yerinde olduğu sürece İskenderun’dan yeni yıldızları ülke basketboluna kazandırmak için, elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın