İskenderun’a modern asfalt şantiyesi

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ilçenin ihtiyaç duyduğu asfalt ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirdikleri asfalt plent tesisinde incelemelerde bulundu.

Modern Evler’in üst kısmında bulunan taş ocakları bölgesinde kurulumu başlayan tesisi Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel ve Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili ile birlikte inceleyen Başkan Seyfi Dingil, halka daha hızlı, ucuz ve kaliteli hizmet vereceklerini söyledi.

Saate 120 ton asfalt üretilecek

Tesiste üretilecek olan asfaltla İskenderun’un tüm cadde ve sokaklarının rahatça asfaltlanabileceğini söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bugün bizim için mutlu bir gün. Yeniden yapılanan bir İskenderun için asfalt ihtiyacı hat safhadaydı. Bu durumu yıl içerisinde yaptığımız ihalelerle çözemiyorduk. Çünkü, yıl içinde ikinci kez ihale yapma imkânı mümkün değil. Hatsu, Telekom, Tedaş ve benzeri kurumların yeni yapılmış asfaltları bir süre sonra belli bir nedenle kazarak tadilat yapmaları yollarda büyük bir sıkıntı oluşturuyordu. Artık, İskenderun’un yeni bir asfalt şantiyesi kuruluyor. Bundan sonra 5/1 fiyatına asfalt imal edeceğiz. Plent ikinci el bir makine olmasına rağmen çok cüzi bir fiyata aldık. Buradaki taş ocakları ile anlaştık, bunun kırma taşını da ücretsiz alacağız. Saatte 120 ton asfalt üretimi yapacağız. Toz olayı yok. Mazot yerine sıkıştırılmış gaz kullanacağız. Kızgın yağ tankı içinde. Bugün aynı şantiyenin sıfır maliyeti 3-4 milyon Euro iken biz 1.3 milyon liraya hizmete sokacağız. İskenderun’da yaz, kış hava müsaade ettiği sürece asfalt çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

“Gelecek için çalışıyoruz”

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel ise asfalt şantiyesinin kısa bir süre sonra tam kapasite hizmete gireceğini belirterek, “Asfalt Plent şantiyesini gezmek ve bir takım incelemelerde bulunmak için buradayız. Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve kıymetli çalışma arkadaşlarına, belediyemizin teknik personeline ve işin yüklenicisi olan firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Gerçekten proje çok hızlı ilerliyor.  Yakın zamanda da tahmin ediyorum tam kapasite hizmete girmiş olacak. Bizler gelecek için çalışıyoruz. İskenderun’un birçok sorununa da el atacağız. Tüm kurumlarımız ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışıp halkımıza en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olacağız. Hayırlı uğurlu olsun “diye konuştu.

Bir cevap yazın