‘Hem ağlarım, hem giderim’

Ankara Vali Yardımcılığı’na atanan Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran için Kırıkhan’da düzenlenen veda yemeğinde duygu dolu anlar yaşandı. Kırıkhan Havuzbaşı tesislerinde, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan protokolü, ilçe kaymakamları, çok sayıda davetli ve vatandaşın katıldığı gecede Kaymakam Erkayıran yaptığı veda konuşmasında herkesin gönlünde iz bırakırken, “Hem ağlarım, hem giderim” diyerek yeni görev yerinin kapısını Kırıkhan’dan araladı.

21 ayda Kırıkhan’da birçok alanda ilerleme sağlandığını ve hatta dönüşüm yaşandığını söyleyen Kaymakam Erkayıran, “Çeşme’den Kırıkhan’a beklemediğim bir şekilde tayinim çıktığında kırgın başlamıştım yeni görevime. Makamıma ‘hoş geldiniz’ ziyaretinde bulunan misafirlerime boş gözlerle bakıyor, sanki o anı ben yaşamıyordum.  Çok sürmedi bu durum ama… Üzerime çöken bu olumsuz, ağır havayı iki-üç haftada attım. Bir Kadirli’li olarak kendi kültürüme yakın bu sıcak ve içten insanlar, beni kısa zamanda sarıp sarmaladı. Çalışma şevkimi tekrar kazandığımda yapacağım şey belliydi: Meslek yaşamımda o güne değin edindiğim tüm bilgi ve deneyimlerimi kullanarak, hizmeti fazlasıyla hak eden bu insanlara vermeye çalışacaktım. Öyle de oldu.
Görev yaptığım süre içerisinde İlçenin hemen her alanına dokunmaya çalıştım. Ama şanslıydım da… Kırıkhan’ın çıkarları söz konusu olduğunda İlçenin siyasi açıdan iktidar ve muhalefet partileriyle bütünleşmiş; gerginlikten uzak, huzurlu bir atmosferi vardı. İktidar Partisinin kendi içerisinde güç çekişmelerinden uzak olarak bütünlüğü sağlamış olması uyum içerisinde çalışma yapmamızın önünü açtı. Muhalefet Partileri ise İktidar Partisi ile yakın çalışmamı, hizmetin gereği olarak görerek hiç yadırgamadı. Böylelikle iktidarıyla-muhalefetiyle çok rahat hareket ederek hizmet üretmeye çalıştığımız bir ortam sağlanmış oldu. Belediye Başkanlığı, sürekli iletişim halinde birbirimizi bütünlediğimiz kardeş bir kurum oldu. Müdürlerim ise çalışma biçimime kısa sürede uyum sağlayarak hizmet çarkının hızla dönmesinin yolunu açtılar. Sivil Toplum Örgütleri ta en başından beri yanımdaydı ve yönetişim içerisinde sorunlara çözüm üretmeye çalıştık.
Burada tek tek sayamayacağım birçok alanda ilerleme sağlandı, hatta dönüşüm yaşandı. Ama tek tek saymayı istediğim bir şey var: Dayanışma içerisinde birlikte çalıştığımız siyasetçiler, kurumlar, sivil toplum örgütleri ve doğal önderlerim. TBMM’de İlçemden 26. Dönemde Milletvekilliği yapan Muhammet Öntürk, Birol Ertem ve Necmettin Mehmet Ahrazoğlu’na, 27 Dönem Milletvekillerimiz Hüseyin Yayman Ve Lütfi Kaşıkçı’ya, Belediye Başkanım Ayhan Yavuz’a, Ak Parti İlçe Başkanlarım Ömer Ayhan Şıhça Ve Ömer Erdal Çelik’e, Chp İlçe Başkanlarım İsmail Karaoğlan, Hüseyin Hirfanoğlu Ve İsmail Savaşır’a, Mhp İlçe Başkanım Erhan Yavuzyılmaz’a, İyi Parti İlçe Başkanım Kemal İmren’e, TBMM’de grubu bulunmayan Siyasi Partilerin İlçe Başkanlarına, Daire Amirlerime, Muhtarlarıma, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve üyelerine, işadamlarıma, doğal önderlerime, basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Ayrıca desteğini her zaman yanımda hissettiğim ve güç aldığım Hatay Valimiz Sayın Erdal ATA’ya saygılarımı sunarken; Vali Yardımcılarımıza, İl Müdürlerimize ve burada sayamadığım kişi, kurum ve kuruluşlara da yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.
Bugün Kırıkhan’dan ayrılırken sevinci ve hüzünü bir arada yaşıyorum. Seviniyorum, çünkü Ankara’da yeni bir görev ve yaşam beni bekliyor. Üzülüyorum, çünkü görev yaptığım yirmibir ay boyunca Kırıkhanlılarla o kadar bütünleşmişim ki burada yaşadıklarımızın artık anılarda kalacak olması gerçeğini kabullenmekte zorlanıyorum.
Son bir söz de bu ruh halimi özetleyen yazımın başlığı için olsun. Gelin, babaevinden çıkarken ağlarmış. ‘Gitmek istemiyor musun?’ diye soranlara da ‘Hem ağlarım, hem giderim’ dermiş. Benimki de öyle bir şey işte…  Hoşçakal Kırıkhanım, Hoşçakalın Güzel İnsanlar…” dedi.

Gecede ayrıca, Kaymakam Erkayıran’a hizmetlerinden dolayı plaket  takdiminin yanısıra, STK temsilcilerinin çeşitli hediyeleri  verildi.

Bir cevap yazın