Rüzgara meydan okuyanlara sertifika

İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü 7-18 yaş Optimist Yelken Yaz Kursları’nı başarıyla tamamlayan 40 kursiyere sertifikaları törenle verildi. Kursiyerler için İskenderun Yelken Kulübü’nde düzenlenen sertifika törenine İMEAK Deniz Ticaret Odası(DTO) İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, yönetim kurulu üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İskenderun Yelken İhtisas Kulübü’nde uzman eğitimciler Gökhan Durkal ve Sergen Cihnioğlu tarafından, beş dönem olmak üzere verilen iki haftalık eğitimlerde, teorik ve pratik olarak rüzgar kuvveti, yön kavrama, teknik terimler, rotalar, denizci düğümleri, tekneye hâkim olma, şamandıra dönüşleri hakkında bilgiler verildi.

Törende, yelken kurslarının önemine dikkat çeken DTO İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu “Her sene geleneksel olarak verilen kurslarımız bu yılda tamamlandı. Geçtiğimiz yıllara nazaran bu yıl katılım daha fazla. Bu oldukça memnuniyet verici. Temennimiz bu sporcularımızın ileriki hayatlarında iyi bir kaptan, iyi bir yelkenci ve kendini iyi yöneten kişiler olarak toplumumuza hizmet etmesidir. Hepimiz denizi temiz tutma ve koruma bilinciyle hareket etmeliyiz. Başarılarınızın devamını diliyorum. Tüm sporcu gençlerimiz ve çocuklarımızın rüzgârı bol olsun” dedi.

Başkan Kemal Kutlu, daha sonra başarılı yelkencilere sertifikalarını dağıttı.

Bir cevap yazın