Kurallara uymuyoruz!

Hatay Valiliği, Trafiğin Denetlenmesi ve Düzenlenmesine Yönelik Olarak Yürütülen Çalışmalar Kapsamında; 03 – 09 Eylül 2018 tarihleri arasında il genelinde yapılan kontrollerin verilerini paylaştı. Kurallara uymadığı için ceza alan sürücü sayısında geçmiş haftalara göre yüzde 40-45 oranındaki artış dikkat çekerken, alkollü araç kullanan toplam 81 sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu.

Hatay’ın Payas ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
( Ahmet Özel – Anadolu Ajansı )

Trafik ekiplerinin, yapılan denetim ve kontrollerde18.893 araçtan, 6.161 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandığı belirtilen açıklamada, 85 motosikletin de trafikten men edildiği belirtildi.

Son bir hafta içerisinde meydana gelen 80’i yaralanmalı, 53’ü maddi hasarlı olmak üzere toplam 133 trafik kazası meydana geldiği açıklanırken, trafik kazaları neticesinde 119 kişinin yaralandığı, ayrıca alkollü araç kullandığı tespit edilen 67 araç sürücüsünün sürücü belgesine geçici olarak el konulduğu ve 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen 14 sürücü hakkında da gerekli adli işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.

Bir cevap yazın