Başkan Savaş’tan adrese teslim açıklama

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi ile sağlıklı ve temiz bir gelecek için kokusuz ve berrak bir şekilde arıtılan temiz suyun Asi Nehri’ne tam kapasiteyle deşarj edildiğini söyledi.

Şehir merkezinden geçen Asi Nehri’nin temiz suyla buluşmasının bazı kişilerin canını sıkacağını belirterek gönderme yapan Başkan Savaş, Türkiye’nin en büyük arıtma tesisiyle nehre saniyede 100 litre hızla temiz su deşarj edildiğini söyledi.

Gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir Hatay bırakmak için, insan ve çevre sağlığa önem veren yatırımlar yapmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Savaş, “Birilerinin yine canı sıkılacak ama Asi Nehri’miz artık tertemiz.  Nehrimizi kötü koku ve kirli sulardan arındırarak Hatay’ımıza yakışır bir görüntüye kavuşması için başlattığımız çalışmalar sonucu yapımını tamamladığımız, en teknolojik sistemlerle donanımlı, Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin en büyük kapasiteli olan Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi ile arıttığımız kanal sularını saniyede 100 litre hızla Asi Nehri’ne deşarj ediyoruz. Halkımıza, Hatay’ımıza hayırlı olsun” dedi.

Bir cevap yazın