Bakandan “Yerel basını yaşatacağız” sözü

Türk basınının 48 Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve başkan yardımcıları Alanya’da düzenlenen ve Dim Medya A.Ş. bünyesinde hizmet veren Yeni Alanya’nın 51’inci, Dim TV’nin 1’inci kuruluş yıl dönümü gecesinde biraraya geldi.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık’ın da katıldığı gecede, Dim Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim’in konukları arasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TGF Genel Başkanı ve Eskişehir GC Başkanı Yılmaz Karaca da yeraldı.

“Yerel basına gerekli desteği vereceğiz”

Konuşmalarında yerel basına destek sözü veren Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye’nin her yerinde yerel medyanın dinamik ve canlı olduğunu görüyorum. Bizi eleştirsin, eleştirmesin fark etmez. Medyanın görevi eleştirmektir. Basın ve ifade özgürlüğü bu demektir. Şahsi hakaretler olur ve mahkemeler karar verir. Devletin hassas olduğu konu, terördür. Teröre kucak açan kim olursa olsun, o özgürlükten, bu özgürlükten yararlanamaz. Terörden çok çektik, kayıplar verdik ama mücadele ettik. Kahramanlarımız sayesinde içerde temizledik, sınırda da mücadelemizi veriyoruz” dedi.

Son dönemlerde yükselen kâğıt fiyatlarına da değinen Bakan Çavuşoğlu, “Arkadaşlarımızla gerekli çalışmaları yapıyoruz. Medyaya gereken desteği vererek yaşatacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Bir cevap yazın