Arsuz’a bir de gökyüzünden bakın!

Arsuzfest’2018 etkinlikleri kapsamında, gökyüzü semalarını Üçgüllük’ten renklendiren yamaç paraşütçüleri, Amanos Dağı eteklerinde uçmanın keyfini çıkardı. Güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarla terör yuvalarından temizlenen Amanos Dağları’nda huzurun sağlanmasının ardından güvenli bir şekilde spor yapmanın keyfini çıkaran paraşütçüler, Akdeniz’in incisi Arsuz’un muhteşem dağ ve deniz manzarasına bir de gökyüzünden bakmanın ayrıcalığını yaşadı.

Yamaç paraşütçülerinin heyecanına ortak olan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, uçuş tutkunlarını sadece festivalden festivale değil, her zaman Arsuz’a davet ederken, Üçgüllük Mahallesinde yapımı tamamlanan Yamaç Paraşütü Kalkış Alanı(TAKEOFF)’nın yamaç paraşütü sporu yapmak için Arsuz’a gelen yamaç paraşütçülerine büyük kolaylık sağlayacağına vurgu yaptı.

Yürütülen operasyonlar sayesinde dağlarda korkunun yerini güven ortamının aldığını ifade eden Kaymakam Sarı, “Hatay son yıllarda gerek Suriye harekatı, Afrin operasyonu ve gerekse de Amanos Dağlarındaki zaman zaman terör hareketliliğiyle gündemdeyken, bugün ise adrenalin tutkunlarının buluşma merkezi durumuna geldi. Amanos Dağlarındaki teröristler, son yıllardaki kararlı mücadeleyle bölgeden temizlendi. Afrin harekatından sonra Suriye sınırından da geçişler önemli ölçüde azaldı. Böyle olunca bölge huzur şehri haline geldi. Bölgemizi böyle huzurlu görmek bizi de sevindiriyor” derken, ilçede var olan huzurun Arsuz semalarına da yansımasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Uçuş eğitmeni Yılmaz Verim ise Türkiye’deki yamaç paraşütçülerini Amanos Dağlarına beklediklerini belirterek, “Bir zamanlar terör olaylarından dolayı güzelim dağlarımıza çıkamıyorduk. Yapılan operasyonlarla dağlardaki problemler çözüldü. Şu an gönül rahatlığıyla Amanos’un birçok bölgesinde çok rahatça uçuşlar yapıyoruz. Burada her türlü yamaç paraşütünün yapıldığı bir ortam var” dedi.

İlk defa Amanos Dağlarında atlayış yapan Zekeriya Arslan da bunun baştan sonuna kadar heyecan ve adrenalin veren bir duygu olduğunu ve herkesin mutlaka bir defa da olsa yamaç paraşütü ile atlaması gerektiğini dile getirdi.

 

 

 

Bir cevap yazın