Sınıra sevkiyatlar hızlandı

Türkiye’nin çeşitli  birliklerinden Hatay sınır bölgesine takviye amacı ile gönderilen askeri personel ve zırhlı araçların yanı sıra mühimmat sevkiyatı devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli birliklerinden gelen askeri personel ve araçlar karayolu ile Hatay’a ulaştı. Alınan güvenlik önlemleri dâhilinde sevkiyatı devam eden zırhlı araç, personel, kurşun geçirmez konteyner ve mühimmatın yer aldığı askeri zırhlı araç konvoyu, sınır hattına ilerledi. Askeri sevkiyatın Suriye sınırındaki askeri birliklerde konuşlandırılacağı belirtildi.

Suriye’nin İdlib şehrinde olası askeri harekât sonrası yaşanması beklenen göç için, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları ile diğer istihbarat ve güvenlik güçleri olası bir hareketlilikte göç dalgasını, Suriye toprakları içinde karşılayacak.

Ayrıca, Tunceli 4’üncü Komando Tugayı ile Hozat Komando Tugayı’ndan yola çıkan uzman çavuş, subay ve astsubaylardan oluşan komandoların Kilis üzerinden Hatay’a geçerek, İdlib sınırına gittikleri öğrenilirken, komandoların sınıra sevkiyatları minibüslerle yapıldı. Sevkiyatların peyderpey devam edeceği bildirildi.

Bir cevap yazın