Dev çınar 95 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla İskenderun İlçe Başkanlığı tarafından Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunuldu.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan ve çok sayıda partiliyi buluşturan törende CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu Ata’nın huzuruna çelenk bıraktı.

CHP’nin 9 Eylül 1923’te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu ifade eden Yusuf Güzelmansur, “95 yıllık bu koca çınarın gölgesinde bulunmamız bizler için büyük bir onur büyük bir gururdur. Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve cumhuriyetin koruyucusudur. Partimiz 95 yıldır çağdaşlığın, demokrasinin, insan haklarının, ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır. Bundan sonrada hep böyle kalacaktır. Bu duygu ve düşünceyle, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü , İsmet İnönü’yü rahmet ve şükranla anıyor,  Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve 9 Eylül ruhunu bugüne taşıyan herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Dev çınar 95 yaşında” dedi.

Kutlamalar daha sonra, Bluevera’da düzenlenen kahvaltı programıyla devam etti.

 

 

 

Bir cevap yazın