Ulaşım Seferberliği Serinyol’dan başladı

Hatay halkının kaliteli, güvenilir ve konforlu ulaşım almalarını sağlamak için yoğun çaba harcayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya ile Serinyol arasında hizmet verecek yeni otobüslerin teslim törenine katıldı.

Başkan Savaş’ın girişimleri sonucunda, Serinyol Minibüs ve Otobüs Taşıyıcılar Kooperatifi ile Anadolu Isuzu firması arasında yapılan anlaşmayla 23 toplu taşıma aracının hizmete girdiği törene Başkan Lütfü Savaş, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Ulaşım Dairesi Başkanı İkbal Polat, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Anadolu Isuzu Satış Direktörü Yusuf Teoman, kooperatif başkan ve üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Proje, tüm paydaşlarla hayata geçti”

Bu projenin uzun süren çalışmaların neticesinde tüm paydaşlarla birlikte başarıldığını ifade eden Başkan Lütfü Savaş, “Bugün özellikle Serinyol bölgesinde yaşayan hemşehrilerimiz için önemli bir gün. 7 kooperatifin 227 minibüsü tek çatı altında toplandı ve 69 otobüsle hizmet etmeye karar verdi. Bu kooperatifler; güzergâh, yolcu sayısı ve saat kavgasını bir tarafa bırakarak birlikte hizmet etme kaygısıyla aynı çatı altında birleşti. Bu birleşme hem hemşehrilerimizin daha güvenli ve konforlu seyahat etmelerine hem de şehir trafiğinin rahatlamasına vesile olacak. Araçlarımızın, yaşlı, engelli, hamile… vb. tüm vatandaşlarımız için uygun olmasına özen gösterdik. Bununla beraber doğa dostu araçlar olmasını istedik. Tüm paydaşlarımızla beraber ortak hareket ederek bu güne geldik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tüm şehrimize hayırlı olsun” dedi.

59 araç daha teslim edilecek

Anadolu Isuzu Satış Direktörü Yusuf Teoman da Isuzu Novociti Life araçlarının sınıfının en iyi, yeni, konforlu, güvenli ve performanslı aracı olduğunu söyledi.     Yaşlı ve engelli vatandaşların da rahatlıkla seyahat edebileceği, hem yurt içinde hem de yurt dışında en iyi tasarım ödülü kazanmış olan otobüslerin teslimatını gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirten Teoman, “Bugün 23 adet Isuzu Novociti Life alçak tabanlı otobüslerimiz, Serinyol-Antakya hattında hizmet vermeye başladı. Önümüzdeki aylarda durmuyoruz, bunların teslimatına devam ediyoruz ve Hatay halkının kullanımına sunuyoruz. Serinyol Minibüscüler Kooperatifi’nin teslim aldığı 23 adet Isuzu Novociti Life midibüs Serinyol ila Antakya arasında hizmet verirken, geri kalan 59 araç da ekim ayı sonuna kadar Hatay’daki çeşitli ilçe ve beldelerde hizmete başlayacak. Kendi mühendislerimizin dizayn ettiği, işçilerimizin yaptığı ve Hatay halkının hizmetine sunulan araçlarımız, toplu taşıma konusunda uzun yıllar bu şehrin insanlarını bir noktadan bir noktaya konforlu ve güvenli şekilde taşıyacak olmasından dolayı da ayrıca mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Isuzu yetkilileri, toplu taşıma araçlarının temsili anahtarını Serinyol Minibüs ve Otobüs Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Abdullah Bereket’e verdi. Törenin ardından katılımcılar araçları incelerken, Başkan Savaş’ın direksiyon başına geçtiği anlar törene ayrı bir renk kattı.

 

Bir cevap yazın